El Papa ha demanat aquest dilluns, a 40 representants de la Direcció Antimàfia i Antiterrorisme italiana, que continuïn lluitant contra aquestes pràctiques, que ha qualificat "d'expressió d'una cultura de mort, oposada radicalment a la fe i a l'Evangeli de Crist". En una audiència a la Sala del Consistori, Francesc ha subratllat la necessitat que té la societat de ser "netejada de la corrupció, de les extorsions, del tràfic il•lícit d'estupefaents i d'armes i del tràfic d'éssers humans que afecta nombrosos nens, reduïts a l'esclavitud". El Sant Pare ha animat el grup de combatents contra els delictes criminals a esforçar-se en un treball molt generós.
El pontífex, després de recordar les persones "que fugen de la seva terra i que han de ser acollits per les societats que es consideren civilitzades", ha concentrat la seva proximitat en la pregària i en la gravetat dels crims que persegueixen. El bisbe de Roma ha definit aquests delictes com unes "autèntiques plagues socials” i "desafiaments globals que la comunitat internacional està cridada a eradicar amb determinació".
"La blasfèmia imperdonable"
D'altra banda, en l'homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa ha alertat davant la possibilitat que tenim de tancar-nos al perdó de Déu, per exemple quan neguem, en base a una mena de justícia o de lògica humana mal entesa, qualsevol possible ajuda espiritual. Ha parlat concretament del "sacerdoci de Crist, que s'ha ofert ell mateix per sempre, pel perdó dels pecats, i que ara intercedeix per nosaltres davant del Pare i tornarà per portar-nos amb Ell". Francesc ha descrit així aquestes tres etapes, alhora que ha aclarit, en la línia del relat evangèlic d'aquest dilluns, que existeix "la blasfèmia imperdonable" contra l'Esperit Sant. Segons ha comentat el pontífex, "les tres meravelles són la Redempció, la pregària del Senyor per tots nosaltres i el retorn de Crist per fer el Regne definitiu".
El Sant Pare ha destacat també allò que comporta la gran unció sacerdotal de Jesús, feta per l'Esperit Sant en el si de Maria, mentre els sacerdots en la cerimònia d'ordenació són ungits amb l'oli. Sobre el "pecat contra l'Esperit Sant", el pontífex ha alcarit que "això no vol dir que Déu sigui dolent i no perdoni, sinó que el qui comet el pecat no es deixa perdonar perquè renega d'aquesta unció sacerdotal de Jesús". En reflexionar a partir de la lectura de la Carta als Hebreus, Francesc ha comentat igualment la imatge del Crist Mediador de l'Aliança que Déu fa amb els homes, tot plegat “una gran meravella que ens fa cantar un cant nou al Senyor, com diu el Salm responsorial”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 23 de gener.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,