El ciberassetjament és una forma de bullyng que es produeix a la xarxes socials, a través d'Internet. És una de les preocupacions més grans en l’àmbit escolar dels adolescents ja que generen terribles conseqüències a les víctimes que, en alguns casos, l’han portat fins i tot al suïcidi.
Davant d’aquest problema social, la companyia Nus Teatre està duent a terme una obra titulada #1000LIKES, una peça de teatre fòrum amb un format innovador que permet la participació del públic, pujant a l’escenari o des del mòbil.
A la Fórmula Estel d’Oriol Casals, la co fundadora de Nus Teatre, Rocío Manzano, ha explicat que el teatre fórum “convida a l’espectador a pujar a l’escenari i canviar una situació injusta. És un assaig per a la vida”.
#1000LIKES mostra el paper fonamental que juguen les TIC en aquest conflicte cada dia més present a la nostra societat. I és que amb Internet “pots estar 24h sent assetjada via xarxes socials, no s’atura quan surts del col·legi”. L’actiu i productora, Rocío Manzano, ha explicat que “La idea és combatir el ciberassetjament des de les mateixes eines on es donen”.
Per a fer aquesta obra de teatre sobre ciberassetjament, Nus Teatre va fer un treball de camp en tres escoles per entendre millors als nadius digitals. És una experiència teatral única, on tothom és important en la història. La durada de l’obra és de 2 hores, i està recomanada a partir de 13 anys. Trobareu més informació a www.nusteatre.org.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,