En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Sant Jordi és una festa catalana de cultura, amor i pau"

La diada de Sant Jordi, amb els seus valors i la seva dimensió festiva, cultural i religiosa, ha estat protagonista aquest divendres en el programa…

21 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La diada de Sant Jordi, amb els seus valors i la seva dimensió festiva, cultural i religiosa, ha estat protagonista aquest divendres en el programa El Mirador de l'actualitat, a Ràdio Estel. El director editorial de Claret, Marcel·lí López, la coeditora de Fragmenta i responsable de la seva col·lecció infantil Inês Castel-Branco i el cap de Promocions de Paulines, Quique Fernández, han coincidit a l'hora de qualificar el 23 d'abril de "festa catalana de cultura, amor i pau". Marcel·lí López ha destacat que el fet de coincidir la jornada aquest any amb un diumenge "globalment no presentarà resultats gaire diferents, perquè allò que es pot perdre a Barcelona, es pot guanyar en altres punts de Catalunya on hi va més gent de les grans ciutats". Ha admès, això sí, que Claret i altres llibreries i editorials més concentrades a la capital "sí que poden notar una mica més l'impacte de no ser dia feiner".
A banda de presentar tots tres les respectives novetats de les seves editorials, han assegurat que Sant Jordi té una mica de tot: dimensió festiva al carrer, tradicions com ara el llibre i la rosa i sobretot molta cultura. Quique Fernández, això sí, ha reivindicat l'origen religiós, perquè "sempre és bo que Catalunya s'encomani al seu patró, que dona nom, al cap i a la fi, a la diada". Inês Castel-Branco ha presentat dues noves publicacions de la col·lecció infantil Petit Fragmenta, una d'elles a partir d'una història relacionada amb un conte budista.  Marcel·lí López ha anunciat que "Claret oferirà llibres i signatures d'autors a la llibreria del carrer Roger de Llúria de Barcelona, a la Rambla de Catalunya cantonada Consell de Cent, també al centre, i al Palau Robert. Fragmenta, per la seva banda, també tindrà presència a la capital catalana, en aquest cas al Passeig de Gràcia cantonada Mallorca, mentre que Paulines serà a la llibreria de la Ronda de Sant Pere número 19 i també a la Parròquia de la Medalla Miraculosa (Carrer Consell de Cent, 110).

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 21 d'abril

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024