La hipersexualització és posar el sexe com un bé superior. En la nostra societat la imatge està vinculada a l’èxit social, i molt sovint les dones són tractades com objectes sexuals. Ho recull el número de juliol de la revista Valors. El seu codirector, el periodista Joan Salicrú, ho ha explicat aquest matí a la Fórmula Estel d’Oriol Casals: “El sexe ha passat de ser una cosa íntima, a vegades reprimida i a vegades amagada, però hem passat d’un extrem, segurament, a un altre, en què el sexe és una mena de mercaderia permamenent, sobretot des del punt de vista de les dones”.
La sociòloga i filòsofa, Marina Subirats, explica en aquesta entrevista a la revista Valors el paper dominant de la seducció, i posa l’exemple de Princelandia, com els rols de gènere dels adults es traslladen als infants
Una de les conseqüències de l’hipersexualització, apunta a la revista Valors la psicòloga i sexòloga Emma Ribas, és la hipersexualitat, descrita com un trastorn de personalitat, amb falta de control sobre la conducta sexual, comportaments sexuals persistents amb característiques auto-destructives, incapacitat d’evitar o reprimir la conducta i canvis severs d’humor, entre d’altres símptomes.
Recordem que Valors és una revista especialitzada en la reflexió entorn els valors humans i l’actualitat vista des d’aquest prisma. Es pot trobar a iquiosc.cat i a llibreries especialitzades com la Lliberia Claret.
Escolta l’entrevista sencera (minut 30)
Més actualitat
SALUT MENTAL
SANITAT
“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida”
El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu
13 gener 2025
Redacció,