SOCIETAT
El perill de Corea del Nord, gran per a uns i mínim per a altres
Guillem Pursals, politòleg, Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures, Xavier Bohigas, doctor en Física y professor titular del Departament de Física i Enginyeria Nuclear…
7 setembre 2017
@IgnasiMiranda, 
Guillem Pursals, politòleg, Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures, Xavier Bohigas, doctor en Física y professor titular del Departament de Física i Enginyeria Nuclear a la Universitat Politècnica de Catalunya, i Teresa de Fortuny, llicenciada en Física investigadora del Centre Delàs en els àmbits d'Empreses de Defensa i Arsenal Nuclear, han debatut aquest dijous sobre el perill de Corea del Nord i les seves amenaces nuclears. En principal punt de fricció ha estat el nivell de risc d'una guerra nuclear. Teresa de Fortuny ha assegurat que "els Estats Units tenen 6.800 bombes nuclears, de les quals 1.800 es poden utilitzar immediatament". Alexander Golovin, en canvi, ha defensat Washington argumentant que "dona molta més confiança davant un règim comunista i dictatorial que deixa morir de fam els seus ciutadans".
Guillem Pursals ha destacat que, "malgrat la cursa de proves i declaracions, no hi haurà guerra perquè no la vol ningú, i fins i tot la Xina, gran aliat de Pyongyang, ha demanat aquests dies que es deixi de banda el que està passant i s'opti per la via diplomàtica". En un altre moment, Xavier Bohigas ha defensat "la desaparició total, si hi ha voluntat, de les armes nuclears", i ha compartit amb Teresa de Fortuny la idea que "la responsabilitat és de tots els països que tenen aquest armament" de màxima destrucció. Durant la conversa, han sortit dades històriques sobre els últims acords bilaterals entre les dues Corees i també dels Estats Units amb el seu aliat del sud, entre altres dades. També s'ha recordat que, el 2002, es va fer un intent de reunificar la península de Corea.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 7 de setembre.
Més actualitat
SALUT MENTAL
SANITAT
“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida”
El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu
13 gener 2025
Redacció,