L’endemà de la falsa alarma per atemptat a la Sagrada Família, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha explicat aquest dimecres les mesures de seguretat sobre les quals es treballa actualment: "Posem el màxim de protecció, amb la vigilància autoritzada i permesa, i intentem que tingui el màxim de seguretat". Camps ha avançat que, "a partir del desembre, hi haurà control de metalls i escàner", i que "s'està treballant per reduir el risc de possibles atemptats". Després de resumir l'operatiu de desallotjament realitzat aquest dimarts a la nit, el màxim responsable del temple ha dit que, "des de finals de l'any passat i dins el context del que es deia que passaria, a partir de les opinions dels Mossos, el Patronat va acordar fer una despesa extraordinari, amb escàners i controls per als visitants".
Igualment Esteve Camps ha destacat que "són les mateixes mesures del Vaticà, cosa que ens ha convertit en la primera institució que enforteix aquestes mesures per tenir més seguretat", alhora que ha aclarit que la Sagrada Família "no pot controlar allò que passa a la via pública, un àmbit que correspon a les autoritats municipals i governatives". En aquesta línia, ha aclarit que "evitar que s'estampi un cotxe davant de la Sagrada Família correspon a les autoritats, amb les quals el Patronat té unes relacions extraordinàries, amb el responsable de Seguretat, Marc Martínez, que parla constantment amb els cossos armats". Finalment, Camps ha dit, adreçant-se als feligresos i visitants, que "hi ha gran seguretat dintre del recinte, amb un servei mèdic les 24 hores del dia".
A les 21.30 d’aquest dimecres, els Tedax van confirmar que era una falsa alarma després d’inspeccionar una furgoneta sospitosa. Camps ha narrat com va arribar l’avís dels Mossos, poc abans de les vuit del vespre: "A dins de la cripta hi havia fidels i a la basílica també. Van estar tancats fins que van autoritzar sortir pel Carrer Marina".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 15') l'entrevista a Esteve Camps
Més actualitat
SALUT MENTAL
SANITAT
“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida”
El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu
13 gener 2025
Redacció,