En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Demà el govern espanyol, lliure de compromís amb els refugiats"

Aquest dimarts 26 de setembre s’acaba el termini perquè el govern espanyol aculli 17.337 refugiats sobre un total de 180.000 a què s’havia compromés la…

26 setembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts 26 de setembre s’acaba el termini perquè el govern espanyol aculli 17.337 refugiats sobre un total de 180.000 a què s’havia compromés la UE. A dia d’avui, 15.354 persones segueixen sense tenir un lloc de refugi, gairebé un 88,5%Francesc Mateu, director d'Oxfam d’Intermón a Catalunya, ha estat l’encarregat d’obrir aquest mateix dimarts la Fórmula Estel amb El comentari de l’Actualitat: “Per les característiques de la Unió Europea, demà el govern espanyol estarà lliure de qualsevol compromís amb els refugiats, sense cap mena d’obligació, ni de càstig, ni de multa. Han tingut 2 anys per a acollir”.
En aquesta primera hora de la Fórmula Estel, també hem parlat amb Arcadi Oliveres, recent guanyador del Premi ICIP Constructors de Pau 2017, un guardó que reconeix el seu activisme i compromís per la pau i els drets humans. L'economista i expresident de Justícia i Pau a Barcelona ha explicat l'arrel del seu compromís: "La influència més directa vingui del meu pare, que va ser una víctima de la Guerra Civil: va ser sotmés a un camp de concentració franquista. Va dir que això de les armes es podia eliminar del tot. La segona va ser Lluís Maria Xirinacs, professor que vaig tenir als escolapis".
Finalment hem escoltat el caputxí Valentí Serra a la secció Remeis de Frare. Aquesta vegada ha parlat. de les garrofes
Posa't al dia amb nosaltres de dilluns a divendres a partir de les 8 del matí!
Recupera la Fórmula Estel de 8 a 9am

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024