En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Els delictes a gent gran "empitjoren la seva salut i generen por"

Hem començat la Fórmula Estel aquest dimarts amb El Pensament del Dia de Francina Alsina, presidenta de La Taula del Tercer Sector, que ha destacat la…

12 desembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Hem començat la Fórmula Estel aquest dimarts amb El Pensament del Dia de Francina Alsina, presidenta de La Taula del Tercer Sector, que ha destacat la generositat del Nadal: “Cal que ens fem conscients que les entitats necessiten la nostra ajuda tot l'any. Hem de ser generosos tot l'any si realment ens creiem l'Evangeli”.
Aquest dilluns El Periódico de Catalunya explicava que els delinqüents s’estan especialitzant en la creixent població d'avis. Furts, robatoris al domicili, estrebades, estafes i maltractament familiar són els principals delictes que pateixen els jubilats. Les persones grans pateixen gairebé el 10% del total dels delictes que es denuncien anualment. El Director Gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, ha comentat aquesta realitat: “Quan van a retirar la pensió al caixer o quan els hi estiren, cauen, i això empitjora la seva salut i fa que tinguin por de sortir al carrer”. Quiles ha parat especial atenció en el maltractament psicològic i en la seva denúncia, i sobre l’augment de l’esperança de vida: “Malauradament molta gent no s’esperava viure tants anys: la generació actual ha viscut molt més que els seus pares. Situacions de soledat no esperada, perquè han sobreviscut a la parella, o fins i tot, als fills”.
 
El canvi de l’ambaixada dels Estats Units de Tel Aviv a Jerusalem ha estat el tema de El Comentari de l’Actualitat de l’advocat i mediador Jordi Palou-Loverdos: “No és sorpresa, perquè formava part de les propostes polítiques del senyor Trump. Però des d’un paper de mediador, sovint es presenta com imparcial, però respón a interessos molt concrets dels Estats Units. No és un missatge que vagi molt en la línea d’una posició realment imparcial i neutral amb el conflicte”, ha declarat Palou-Loverdos.
Hem acabat aquesta primera hora de la Fórmula Estel amb Remeis de Frare, secció setmanal de Fra Valenti Serra, que ens ha parlat de la xicòria, la mare de l’escarola. 
Àudio 1a hora Fórmula Estel

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024