En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

La Catedral de Lleida es querella contra la Conselleria de Territori

El Capítol de la Catedral de Lleida hapresentat una querella criminal contra la directora dels Serveis Territorialsdel Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Maria…

21 febrer 2018

Redacció

Comparteix

El Capítol de la Catedral de Lleida hapresentat una querella criminal contra la directora dels Serveis Territorialsdel Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Maria Dolors TellaAlbareda. El motiu, una nova modificació sobre el tipus de xarxa que s’ha decol·locar a la catedral nova per evitar despreniments a les obres de proteccióde l’edifici, afectat per la nidificació de les cigonyes.

Segons el secretari del Capítol, VíctorEspinosa, la resolució inicial aprovada el dia 8 de febrer va ser la de col·locarxarxes amb espais de cinc centímetres, sentència que la Catedral va acceptar iva començar a complir. Set dies després però, els Serveis Territorials deLleida van modificar aquesta decisió, demanant que les xarxes tinguin un espaide tres centímetres com a màxim.

Espinosa ha manifestat que “aquestamodificació no ha seguit un procediment administratiu previ”, i ha afegit que “elsserveis jurídics ens recomanen que presentem una querella criminal contra quidicta aquesta modificació”.

La situació s’ha agreujat ja que el Capítol dela Catedral havia començat a col·locar les xarxes, i si no es complís la novaresolució haurien d’assumir sancions administratives. 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024