En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Monges: cultura i llibertat

La Facultat de Filosofia de la UniversitatRamon Llull imparteix cada estiu un curs interdisciplinari que integra diferentscontinguts, i que consta de diverses ponències que tenen…

15 juny 2018

Macià Grau

Comparteix

La Facultat de Filosofia de la UniversitatRamon Llull imparteix cada estiu un curs interdisciplinari que integra diferentscontinguts, i que consta de diverses ponències que tenen com a objectiu aprofundiri reflexionar sobre un mateix tema. Aquest any, l’objecte d’estudi escollit haestat “Monges: cultura i llibertat”, que els diferents ponents tractaran des detots els àmbits possibles, com per exemple la seva sensibilitat espiritual, laseva creativitat i les seves capacitats intel·lectuals, entre d’altres. El curss’impartirà del 2 al 6 de juliol, de 16.30 a 19.30 a la Facultat de Filosofiade Catalunya-Universitat Ramon Lull, amb l’única excepció del dia 3, que esfarà al reial monestir de Pedralbes.

 

El coordinador del curs, el professor JesúsOliver-Bonjoch, ha explicat que l’objectiu d’aquest any és proporcionar alsparticipants un punt de vista històric dels monestirs i convents de monges: “Volemajudar a comprendre la vida de les monges als convents des de lesllibertats i la igualtat d’oportunitats que gaudim a l’Europa actual.” D’entreels professors que impartiran les ponències, en destaquen la presència deSílvia Coll-Vinent, que divulgarà l’obra d’una monja clarissa del monestir dePedralbes (Eulàlia Anzizu), i la Dra. Mònica Santín, que impartirà la ponència Violant de Luna, l’abadessa rebel. Lainformació completa del curs així com les inscripcions es poden consultar a lapàgina web de la Facultat de Filosofia-URL: www.filosofia.url.edu, o bé enviantun correu a facultat@filosofia.url.edu.

 

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024