En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Torrens compara la reunió Torra-Sánchez amb Tarradellas-Suárez

Aquest dilluns, per fi va haver diàleg a La Moncloa. Què va significar la reunió d’ahir? Quines intencions poden haver de cara a la propera…

10 juliol 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dilluns, per fi va haver diàleg a La Moncloa. Què va significar la reunió d’ahir? Quines intencions poden haver de cara a la propera trobada de setembre? De 8 a 9 del matí, a la Fórmula Estel, hem parlat amb Xavier Torrens, professor de ciència política de la Universitat de Barcelona: “El govern espanyol té les mans lligades fins el 2020, però Catalunya sap que en aquests dos anys no hi haurà referèndum d'autodeterminació, i vistes les limitacions, el millor és fer un anàlisi estratègic", ha analitzat Torrens.
El professor de la UB ha recordat una altra reunió: "La d'ahir va ser una reunió possiblement semblant a la del 27 de juny de 1977, quan el president Tarradellas es va reunir amb Suárez, sense resultats pràctics a curt termini, però simbòlicament va ser molt important, perquè el govern espanyol sortia de la dictadura, no volia reestablir la Generalitat i va acabar restablint la Generalitat. Catalunya no serà independent en aquests dos anys però podria tenir unes quotes d'autogovern que mai, en els darrers 40 anys, hem vist”.
Cauen dos dels ministres més importants del govern de Theresa May
És el reflexe d'una situació d'escissió, gairebé. Davis i Johnson eren apostes personals de May. La clau britànica ha estat establir les condicions de la sortida”, ha valorat Joan Palomés, periodista del diari La Jornada.
I en plana cultural hem parlat de la 18ª edició del Festival de Sant Pere de Rodes amb Carles Lama, director artístic del Festival, que comença el proper 13 de juliol.

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024