En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Els bisbes japonesos condemnen les armes nuclears

Els bisbes del Japó han aprofitat el 73è aniversari dels bombardejos sobre les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki (6 i 9 d’agost del 1945, respectivament) per…

7 agost 2018

Agência Ecclesia

Comparteix

Els bisbes del Japó han aprofitat el 73è aniversari dels bombardejos sobre les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki (6 i 9 d’agost del 1945, respectivament) per fer una crida a posar fi a les armes nuclears.

“Els greus conflictes regionals, el terrorisme, l’amenaça de les armes nuclears, el problema dels refugiats, les diferents formes de discriminació i les disparitats econòmiques continuen amenaçant la pau de les persones d'arreu del món” ha dit l’arquebisbe de Nagasaki i president de la Conferència Episcopal Japonesa, Joseph Mitsuaki Takami.

Aquesta reflexió acompanya la iniciativa anual Deu Dies per la Pau, promoguda per recordar les víctimes dels bombardejos a finals de la Segona Guerra Mundial al Japó.

La Conferència Episcopal Japonesa ha tornat a demanar la prohibició de les armes nuclears perquè, segons Mons. Mitsuaki, “és forta la idea que les armes nuclears són necessàries per a la dissuasió. La possessió d’armes nuclears és, sobretot, responsable de la carrera armamentística que porta inevitablement a la dependència econòmica de la indústria d’armament i demanda militar, i modela la política”.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024