En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa"

Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch,…

5 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, han reflexionat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la llibertat d'expressió i l'ofensa als sentiments religiosos, arran de casos com el de Willy Toledo, detingut i processat per un presumpte delicte d'aquest tipus. Pérez Francesch ha destacat que "els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa i, per tant, no actuar amb una visió destructiva sinó caritativa quan algú diu alguna cosa contra la pròpia creença".
Per la seva banda, Serra Llansana ha assegurat que, més enllà del tema jurídic, "conflictes, com ara el que provoca Willy Toledo, es poden evitar si no s'expandeixen a partir d'una cosa que es diu al Facebook". En aquesta línia, ha defensat "un plantejament molt diferent que consisteix a anar més enllà i viure allò que es diu de manera molt més intel·ligent, perquè ara això ha estat caure en la trampa, amb Willy Toledo aconseguint més notorietat que mai i convertint-se en un màrtir". Puigdollers ha comentat que l'actor "no va ser detingut per haver insultat ningú, sinó per no haver fet cas d'un jutge" que l'havia citat a declarar. Pel que fa a la qüestió de fons, l'advocat ha dit que "Willy Toledo entrava en el joc d'ofendre persones, i potser penalment tenim massa coses regulades, entre elles l'ofensa als sentiments religiosos, però sempre hi ha la possibilitat de no fer-li cas, i ja està"

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 d'octubre.
On és la frontera entre la llibertat d’expressió i de creença i el delicte contra les persones que tenen una religió? Hem reflexionat també a partir d'altres exemples, no necessàriament recents, com poden ser revistes, obres de teatre o pel•lícules que poden ofendre els sentiments religiosos. També hem comentat casos com ara els de les caricatures de Mahoma, que han arribat a provocar atemptats terroristes, és a dir, un mal infinitament més gran que la ofensa a un credo religiós.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024