En directe

El Matí a Ràdio Estel

PROGRAMES

"Els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa"

Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch,…

5 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Xavier Puigdollers, advocat responsable de l'Àrea d'Infància al Col·legi d'Advocats, i Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, han reflexionat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la llibertat d'expressió i l'ofensa als sentiments religiosos, arran de casos com el de Willy Toledo, detingut i processat per un presumpte delicte d'aquest tipus. Pérez Francesch ha destacat que "els cristians haurien de practicar la misericòrdia davant l'ofensa i, per tant, no actuar amb una visió destructiva sinó caritativa quan algú diu alguna cosa contra la pròpia creença".
Per la seva banda, Serra Llansana ha assegurat que, més enllà del tema jurídic, "conflictes, com ara el que provoca Willy Toledo, es poden evitar si no s'expandeixen a partir d'una cosa que es diu al Facebook". En aquesta línia, ha defensat "un plantejament molt diferent que consisteix a anar més enllà i viure allò que es diu de manera molt més intel·ligent, perquè ara això ha estat caure en la trampa, amb Willy Toledo aconseguint més notorietat que mai i convertint-se en un màrtir". Puigdollers ha comentat que l'actor "no va ser detingut per haver insultat ningú, sinó per no haver fet cas d'un jutge" que l'havia citat a declarar. Pel que fa a la qüestió de fons, l'advocat ha dit que "Willy Toledo entrava en el joc d'ofendre persones, i potser penalment tenim massa coses regulades, entre elles l'ofensa als sentiments religiosos, però sempre hi ha la possibilitat de no fer-li cas, i ja està"

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 d'octubre.
On és la frontera entre la llibertat d’expressió i de creença i el delicte contra les persones que tenen una religió? Hem reflexionat també a partir d'altres exemples, no necessàriament recents, com poden ser revistes, obres de teatre o pel•lícules que poden ofendre els sentiments religiosos. També hem comentat casos com ara els de les caricatures de Mahoma, que han arribat a provocar atemptats terroristes, és a dir, un mal infinitament més gran que la ofensa a un credo religiós.

Més actualitat

SOCIETAT

Joan Ramon Riera: “L’Ajuntament de Barcelona no compra la Casa Orsola perquè no compleix els requisits” 

Casa Orsola

El comissionat d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que es manté el desnonament contra en Josep Torrent, previst per aquesta matinada. “Si hi haguessin novetats, us informarem”

3 febrer 2025

Redacció

SANITAT

Josep Maria Argimon posa en dubte que estiguem preparats per fer front a una nova pandèmia 

5 anys de la COVID

L’exconseller de Salut creu que el país hauria de fer més autocrítica i analitzar què és una pandèmia i com es va gestionar

31 gener 2025

Redacció

POLÍTICA

Ester Capella: “Si no veiem que el PSC fa passes fermes, no donarem suport a les ampliacions de crèdit” 

acords d'investidura

La portaveu d’ERC al Parlament insisteix que el seu partit vol veure avenços en finançament singular, blindatge de la llengua o millores a Rodalies i habitatge

30 gener 2025

Redacció