En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Bolsonaro és un polític escollit que no estava en cap partit"

Els partits polítics d'extrema dreta han aconseguit aquests últims anys representació a les institucions de molts governs del món i especialment d'Europa i també a Llatinoamericà. Jair…

3 gener 2019

Comparteix

Els partits polítics d'extrema dreta han aconseguit aquests últims anys representació a les institucions de molts governs del món i especialment d'Europa i també a Llatinoamericà. Jair Bolsonaro, acaba de ser investit com a president del Brasil per als quatre anys vinents, després d'unes eleccions legislatives que es van decidir en segona volta. Al programa de Ràdio Estel A Primera Hora, hem parlat amb Eduardo Pascual, doctor en ciències polítiques i expert en extrema dreta.

"Bolsonaro ha basat el seu discurs en cinc problemes bàsics que pateix el Brasil: la Seguretat Nacional, la Pobresa, el Medi Ambient,(especialment a l'Amazones), anul·lant tots els drets del col·lectiu LGBT (Col·lectiu de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals), i al costat de tot això, suprimint totes les polítiques de gènere i de drets de les dones mal tractades, es pot afegir, el problema de la corrupció, ja que al Brasil, n'hi ha hagut molta en els darrers i últims anys".

Per a Pascual "El populisme de dretes és present a molts països d'Europa, com França, Àustria, Dinamarca, Suècia o França, tot i que als Estats Units amb Trump com a president, no és una excepció, ja que va ser el primer a felicitar al nou mandatari brasiler". D'altra banda el doctor en ciències polítiques ha volgut destacar "que les polítiques de gènere i de la violència contra les dones causen por i estupor a molta gent, i valors com la família o la unitat familiar, estan per sobre de tot segons els partits d'extrema dreta".

Per acabar, s'ha de recordar que a Espanya, el partit d'extrema dreta Vox ,ha aconseguit tenir veu pròpia a la Junta d'Andalusia amb dotze diputats.

Torna a escoltar el programa AQUÍ


Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024