En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Demanem a l'Administració un compromís d'acollida als migrants"

Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats Catalanes del Tercer Sector, i Isabel Mas, advocada del Programa de Migracions de Càritas Diocesana de Barcelona, han parlat…

8 gener 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats Catalanes del Tercer Sector, i Isabel Mas, advocada del Programa de Migracions de Càritas Diocesana de Barcelona, han parlat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, migracions i refugi, realitats lligades a un drama que es pot aguditzar aquest any si no s’hi posa remei d’alguna manera. Alsina ha destacat que "diverses entitats, sobretot Càritas i Creu Roja, han fet el gruix de la feina aquests mesos per atendre aquestes persones" rescatades a la Mediterrània. També ha aclarit que "es va parlar molt del cas dels vaixells que van poder desembarcar migrants a València i a Barcelona, amb recepció inclosa de l'alcaldesa aquí, però estaven arribant d'Andalusia, des del 17 de juny, cada dia autocars amb persones que havien arribat per l'estret, i se'ls ha ignorat"
En la mateixa línia, Alsina ha assegurat que, "les entitats no són les responsables de la situació" i que, "des de la Taula del Tercer Sector, s'està demanant a l'Administració un compromís total, especialment el govern espanyol, amb més recursos econòmics, prevenció i una política d'acollida a curt, mig i llarg termini per a aquests migrants de la Mediterrània". Per la seva banda, Isabel  Mas ha destacat que "l'acollida, tema que principal que es debat a Europa, ha de tenir al darrere les condicions dignes per fer-ho". Referint-se a Itàlia, ha admès que "hi ha molts factors, entre ells la mateixa Unió Europea, que ha d'administrar una solidaritat perquè no tots els països es troben a la frontera". I sobre la manera de fer-ho, l'advocada de Càritas ha aclarit que "hi ha d'haver en els països una voluntat d'arribar a acords i aplicar-los". 

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 8 de gener. 

El cas del vaixell Sea Watch 3, d’una ONG alemanya, que ha enfrontat aquests últims dies alcaldes italians, sobretot els de Nàpols i Palerm (partidaris d’obrir els seus ports) amb el ministre Matteo Salvini després de dues setmanes amb aquesta embarcació bloquejada al mar amb 32 migrants a bord, que havien estat rescatats davant la costa de Líbia. Moltes organitzacions humanitàries, entre elles el Centre Astalli, s’han sumat a les veus que denuncien el tancament de diversos països i la “indiferència” d’Europa davant aquest greu problema, en total sintonia amb les crides del Papa Francesc perquè s’acullin aquestes persones desesperades i la Mediterrània deixi de ser un cementiri. L’any 2018 que acabem de deixar, van morir a la Mediterrània 2.262 persones migrants, segons dades oficials de l’ONU, un 28 per cent menys que el 2017. En total, 113.482 van aconseguir arribar a Europa per aquesta via marítima l’any passat, principalment per Espanya.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024