En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

“La declaració de Trapero trenca tot el contigut de la part acusatòria del judici”

Aquest dijous va ser un dels dies clau del judici del procés sobiranista i en la dissetena sessió, era el torn de declaració del major…

15 març 2019

Redacció

Comparteix
Aquest dijous va ser un dels dies clau del judici del procés sobiranista i en la dissetena sessió, era el torn de declaració del major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. La seva declaració no era de caràcter obligatori ja que està acusat per l’Audiència Nacional per un possible delicte de rebel.lió, però finalment l’excap de la policia catalana va decidir declarar al Tribunal Suprem. La seva versió va aixecar molta expectació tant a dins com a fora del Tribunal i va resultar prou aclaridora. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, n’hem parlat amb Ramon Riudor, advocat. "La seves afirmacions aclareixen que els Mossos durant el referèndum tenien previst detenir a l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i la resta del govern català en cas que la Fiscalia els ho hagués requerit.” Aquestes afirmacions afavoreixen els acusats, ja que “el delicte de rebel•lió queda molt qüestionat, i és difícil que es pugui acusar els exdirigents catalans de rebel•lió, que és el delicte més penalitzat legalment, segons el Codi Penal espanyol.”
Està previst que el judici es reprengui dimarts vinent, a partir de dos quarts de deu del matí, amb les declaracions dels testimoniatges d’agents de la Guàrdia Civil, que van actuar seguint ordres judicials durant l’1 d’octubre.

Un repàs a l’actualitat política
Com cada divendres al programa s’ha parlat de l’actualitat. Concretament, del judici contra els líders independentistes en l’espai Think Thank.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024