INTERNACIONAL
"Trump no és gaire popular, però encara ho és menys la destitució"
Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, Alexander Golovin, analista internacional i membre del grup Catalans Lliures, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona…
4 octubre 2019
@IgnasiMiranda, 
Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, Alexander Golovin, analista internacional i membre del grup Catalans Lliures, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, i Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el que pot acabar sent el recorregut que pot tenir el procés de destitució de Donald Trump, iniciat pel Congrés i que obre un nou focus d’incertesa per a l’últim any de mandat presidencial que comença ara. Golovin ha assegurat que, "encara que el Senat tombés Trump, no seria tampoc un drama perquè tothom ja sap que l'actual president no és gaire popular, però encara ho és menys l'impeachment". En aquesta línia, ha afegit que "els demòcrates veurien trencada la seva projecció de bona recaptació de precampanya, cosa que podria reforçar Trump en cas de destitució, perquè ell vol explotar la seva base a partir de la polarització, sense buscar el centre". Finalment, Alexander Golovin ha assegurat que "la destitució pot sortir molt malament al Partit Demòcrata, perquè ara Trump ja ha recaptat més diners que tots els candidats adversaris".
Mohamed Said ha explicat que "els republicans es troben en una situació molt delicada", i ha assegurat que "la destitució prosperarà, perquè Donald Trump ha tingut altres converses, per exemple amb l'Aràbia Saudita". El dirigent palestí ha comentat igualment que la força política de l'actual president "pot acabar designant un altre candidat per a les eleccions". Per la seva banda, Jordi Verdaguer ha destacat que "Trump és un animal polític, un home de negocis que, sense gaire escrúpols, ha pujat i ha guanyat molts diners, però també perquè sap moure's, cosa que fa pensar que l'impeachment no prosperarà". Finalment, Salvador Aragonés ha subratllat ha dit que Donald Trump és un fenomen "que va més enllà de la seva edat o el seu comportament, perquè el món empresarial està molt neguitós en no haver-hi ara estabilitat econòmica, en les transaccions de divises i en altres aspectes". A més, ha lamentat que el mandatari "genera una inestabilitat molt dolenta per al món econòmic".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 4 d'octubre.
La difusió d’una conversa del mandatari amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en què li demanava, al juliol passat, que investigués un suposat cas de corrupció que pot afectar una empresa del fill de l’ara candidat demòcrata i exvicepresident nord-americà Joe Biden, és la clau de tot un terratrèmol polític de conseqüències imprevisibles. Trump fins i tot va dir a Zelenski que es posés en contacte amb el seu advocat personal, Rudolph Giuliani, i amb el fiscal general dels Estats Units, William Barr. Totes aquestes acusacions contra el president nord-americà venen d’un denunciant anònim. Deia que Donald Trump “està utilitzant el poder del seu càrrec per sol·licitar la interferència d’un país estranger en les eleccions del 2020”.
El president, en canvi, desafia la pressió acusant d’espia la font que ha denunciat el cas, mentre demana un tancament de files del Partit Republicà, del qual comencen a sortir algunes crítiques rellevants. L’impeachment o destitució requerirà una majoria de dos terços al Senat, percentatge que va impedir, per exemple, que prosperés el 1998 el procés contra Bill Clinton, que havia estat acusat d’haver mentit sota jurament en el cas de la becària Monica Lewinski. Tot i que el cas de Trump sembla més sòlid, els analistes no veuen gens clar que el judici polític pugui acabar amb Trump fora de la Casa Blanca, i encara menys a pocs mesos de les eleccions presidencials.
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,