En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Sínode amazònic manté la figura dels viri probati sobre la taula

El Sínode de Bisbes de l’Amazònia ha treballat per un intercanvi cultural, amb un clar missatge d’universalitzar l’Església, i ha posat sobre la taula els…

29 octubre 2019

Redacció

Comparteix
El Sínode de Bisbes de l’Amazònia ha treballat per un intercanvi cultural, amb un clar missatge d’universalitzar l’Església, i ha posat sobre la taula els nous reptes de futur per al cristianisme. Les primeres conclusions del Sínode, però, no han estat pròpiament un text, sinó “una experiència missionera renovada”, ha dit Roberto Jaramillo. Així, el Sínode ha de continuar després d’aquesta assemblea, de manera que les conclusions més importants, segons el president de la CPAL, “s’hauran d’escriure i anar implementant en el dia a dia de les Esglésies amazòniques”. En aquest context, ha situat l’aportació de totes les institucions i òrgans sinodals, així com les comunitats religioses que conformen tot el moviment Panamazònic Sinodal.
Segons Jaramillo, “la premsa internacional s’ha centrat en la proposta dels viri probati”, homes laics, majoritàriament casats, considerats idonis per rebre l’ordenació sacerdotal. Sobre aquest tema, tant l’assemblea sinodal com el Papa van insistir molt a fer-la arribar a l’Església universal, “entenent-ho com una acció que permetiría donar un dret bàsic que té tot catòlic de poder combregar, i arribar així a zones geogràfiques com ara les de l’Amazones, on actualment hi han complicacions reals per a cobrir les necessitats sacramentals de les comunitats cristianes”. Per aquest motiu, com ha explicat Jaramillo a Ràdio Estel, “la proposta dels viri probati permetria que l’Eucaristia pugui estar en aquests llocs on actualment és molt dificil arribar, i que territoris com l’Àfrica, Alemanya, Alaska o l’Índia, entre d’altres, hauran de pensar també en la manera de cobrir les necessitats de les seves comunitats catòliques”. Roberto Jaramillo també ha destacat que “el Sínode no s’està posicionant, de cap manera, en contra del celibat en fer aquesta petició”. 
I amb la perspectiva de la propera trobada del projecte Panamazònic que se celebrarà l’any vinent al Sud de Colòmbia, Roberto Jaramillo ha afirmat que és “una oportunitat important per a tornar a trobar-se i rellançar els compromisos i els desitjos acordats”. A més, Jaramillo també s’ha mostrat esperançat amb les propostes que han arribat durant el Sínode.  En aquest sentit, el president de CPAL ha dit que “ja hi ha una sèrie d’iniciatives importants a les esglésies a les quals, sens dubte, el missatge del Snode transmetrà noves idees i creativitat per anar teixint aquesta gran xarxa eclesial panamazònica en la qual tothom vol continuar participant”.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024