Treballar per afavorir la configuració d’un gran espai central en la política catalana és l’objectiu de l’entitat “Converses de Catalunya”, formada per diverses personalitats de la societat catalana i barcelonina. Per aquest motiu, han impulsat el manifest “En defensa de la policia i de les institucions catalanes”, que compta amb més d’una setantena de signants. L'exmagistrat del Constitucional Eugeni Gay, un dels signants, ha afirmat a Ràdio Estel que “calia un escrit com aquest perquè era evident que hem passat uns moments molt difícils en els quals l’ordre públic ha hagut de ser atès”, cosa que demostra que hi ha una preocupació per l’ordre públic al nostre país.
En un altre moment de l'entrevista, Eugeni Gay ha defensat la feina que han fet els cossos policials i en especial els Mossos d’Esquadra en relació amb els episodis que es van produir a Barcelona els dies posteriors a la sentència de l’1 d’octubre. Pel que fa a la violència generada, el també advocat ha afirmat que “hi ha hagut violència, i això afecta les dues parts, la violenta i la que que s’enfronta a la violència”. Segons Gay, “en aquestes casos, hi ha sempre situacions gravíssimes, algunes de les quals són punibles i les altres, simplement necessàries”. Igualment l'exvicepresident del Constitucional i ha subratllat que “les dificultats que pateix la policia són les que veiem nosaltres directament per la televisió”.
Aquest manifest el signen, entre d'altres, Jordi Alberich, Daniel Fernádez, Jaume Grego, Josep Miró i Ardèvol, Jaume Lanaspa, Juan José López Burniol, Fèlix Riera, Alfredo Pastor, Xavier Pomés.
D’altra banda, Eugeni Gay també ha parlat sobre la separació de poders: “La fiscalia no és un poder de l’Estat, que forma tot un ordenament jurídic per garantir la convivència pacífica de tots els ciutadans i, als estats democràtics, l’actuació policial ha de ser sempre conforme a les ordres que rebin dels poders legalment establerts". Finalment, Gay ha recordat que "la seva missió ha de ser, en principi, pacificadora quan s’ha produït una revolta, un aldarull o un atac”.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,