L’exercici físic modifica l'ADN i redueix així el risc de malaltia cardiovascular. Així ho constata una recerca liderada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques que revela que l'activitat vigorosa provoca modificacions químiques en l'ADN. En aquest sentit, “l’exercici físic pot influir en els nostres gens, són canvis que fan que els gens es puguin veure amb claretat en certs tipus de cèl·lules”, ha explicat en declaracions a Ràdio Estel, Anna Fernández, una de les investigadores d’aquest grup de recerca. El procés químic s'anomena metilació i fa que alguns gens s'expressin o s'inhibeixin i això influeix en la síntesi de proteïnes.
Tal com ha explicat Alba Fernández al programa A Primera Hora, “els resultats d’aquesta investigació indiquen que l'activitat física quan es combina amb exercicis d’activitat moderada, per exemple, caminar cada dia de forma ràpida o practicar algun esport durant, com a mínim, 30 minuts, actua sobre el metabolisme dels triglicèrids.Un elevat grau d’aquests tipus de lípids suposa un factor de risc de malaltia cardiovascular”.
En aquesta investigació també hi han participat l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Facultat de Medicina de la UViC-UCC.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció, 
POLÍTICA
Joan Tardà: “Junqueras és el millor producte que té ERC. És el que millors prestacions ofereix”
L'exdiputat d'ERC al congrés veu fonamental que el partit faci una integració política i nacional del 35% de la població activa d'origen migrant per avançar en el referèndum d'autodeterminació
16 desembre 2024
Redacció,