En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'activitat física redueix el risc de malaltia cardiovascular

L’exercici físic modifica l'ADN i redueix així el risc de malaltia cardiovascular. Així ho constata una recerca liderada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar…

16 gener 2020

Comparteix
L’exercici físic modifica l'ADN i redueix així el risc de malaltia cardiovascular. Així ho constata una recerca liderada per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques que revela que l'activitat vigorosa provoca modificacions químiques en l'ADN. En aquest sentit, “l’exercici físic pot influir en els nostres gens, són canvis que fan que els gens es puguin veure amb claretat en certs tipus de cèl·lules”, ha explicat en declaracions a Ràdio Estel, Anna Fernández, una de les investigadores d’aquest grup de recerca. El procés químic s'anomena metilació i fa que alguns gens s'expressin o s'inhibeixin i això influeix en la síntesi de proteïnes.
Tal com ha explicat Alba Fernández al programa A Primera Hora, “els resultats d’aquesta investigació indiquen que l'activitat física quan es combina amb exercicis d’activitat moderada, per exemple, caminar cada dia de forma ràpida o practicar algun esport durant, com a mínim, 30 minuts, actua sobre el metabolisme dels triglicèrids.Un elevat grau d’aquests tipus de lípids suposa un factor de risc de malaltia cardiovascular”.  
En aquesta investigació també hi han participat l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Facultat de Medicina de la UViC-UCC.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024