En l’homilia, a partir del fragment del capítol segon dels Fets dels Apòstols llegit a la litúrgia del dia, Francesc va subratllar que convertir-se és tornar a ser fidel. "La predicació de Pere, el dia de Pentecosta, va travessar els cors de la gent, quan va dir que el qui va crucificar cadascú dels qui l'escoltaven, també ara nosaltres, ha ressuscitat", va destacar. Igualment el pontífex va comentar el sentit de la pregunta a l'apòstol sobre allò que calia fer, per assegurar que "la resposta va ser la crida a la conversió i a canviar la vida, tornar a la fidelitat". Va afegir, per completar la reflexió, que "aquesta actitud humana no és gaire comuna en la vida de les persones, perquè sempre hi ha il·lusions que atreuen l'atenció i moltes vegades volem anar al darrere d'aquestes il·lusions". En síntesi, el Sant Pare va reivindicar "la fidelitat en els temps bons i en els dolents".
El pontífex també va comentar el fragment de l’evangeli, del capítol 20 de Joan, en què Jesús ressuscitat s'apareix a Maria Magdalena, que plora a prop de el sepulcre. El bisbe de Roma, després de presentar aquella dona que va veure el Senyor com un exemple de "fidelitat malgrat la feblesa", va recórrer a l’Antic Testament i a la història del rei Roboam per afirmar que mantenir la fidelitat sempre ha estat molt difícil. "Tota la història d'Israel, i després la de l'Església, està plena d'infidelitat, d'egoisme, de les pròpies seguretats que fan que el poble de Déu s'allunyi del Senyor i perdi aquesta fidelitat també entre uns i altres", va recordar. Finalment el Papa va animar els creients a demanar la gràcia de ser fidels fins i tot quan les nostres il·lusions se’n van en orris.
I d’altra banda, el Vaticà ha decidit allargar fins al 3 de maig les mesures restrictives per frenar l’expansió de la Covid-19. L’Oficina de Premsa de la Santa Seu va comunicar ahir aquesta nova pròrroga, en sintonia amb les restriccions del govern italià, com les anteriors vegades. L’activitat diaària dels organismes vaticans continuarà com fins ara, això sí, amb una presència de persones reduïda al mínim i incentivant al màxim el teletreball i les distàncies físiques, però sempre garantint l’exercici del ministeri petrí. D’altra banda, es manté la suspensió de les tasques judicials a l’Estat de la Ciutat del Vaticà, amb una pròrroga fins al 4 de maig de l’escrit signat pel secretari d’Estat, Pietro Parolin, ara fa dues setmanes.