El bisbe de Roma ha comentat el fragment de la primera lectura, del capítol primer de la Primera Carta de Sant Joan, en què l'apòstol afirma que Déu és llum i que, si diem que estem en comunió amb ell, també ho estem els uns amb els altres. I a partir del text de l'Evangeli d'avui, del capítol 11 de Mateu, en què Jesús lloa el Pare perquè va revelar la seva bona notícia als petits i als senzills, el Papa ha demanat als cristians una actitud de correspondre a Déu sense por. El pontífex ha acabat la celebració amb l'adoració i la benedicció eucarística, invitant a fer la comunió espiritual.
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "una vida coherent amb l'Evangeli atrau persecucions". En una nova audiència general dedicada a les benaurances, Francesc ha reflexionat sobre l’última, "feliços els perseguits pel fet de ser justos; el Regne del cel és per a ells". El pontífex ha recordat que aquesta benaurança "proclama l'alegria que ve de la persecució a causa de la justícia, alhora que culmina una vida d'acord amb l'Esperit de Déu i no pas el del món amb els seus ídols". En la mateixa línia, el pontífex ha situat l'exaltació de la persecució per la justícia en l’àmbit de la necessitat que tots tenim de sortir d’allò que ens treu la llibertat. "La persecució porta a l'alliberament interior que trenca amb les cadenes del món, cosa que porta l'alegria d'haver descobert un tresor més gran que els que ofereix el món", ha comentat. Igualment ha recordat els màrtirs que han donat la vida per la fe, que necessiten la pregària i la proximitat de tothom, i ha recordat que aquesta benaurança "no s'ha de llegir en clau victimista, perquè no tots els menyspreus a l'ésser humà comporten persecució".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
Francesc també ha fet seva la definició de "sal de la terra i llum del món" per als qui viuen el seguiment de Crist amb coherència. En un altre moment, ha expressat el seu desig que, en aquest temps de pandèmia pel coronavirus, tots els creients interioritzin aquest full de ruta que ens proposa Jesús. Finalment ha animat tots els creients a "seguir el camí de les benaurances, aplicant-les a la pròpia vida al costat dels qui pateixen, particularment en aquests moments d'adversitat i dificultat". El bisbe de Roma ha conclòs que aquesta última benaurança, "feliços els perseguits”, completa "el camí que ens porta d'una vida d’acord amb el món a l’experiència permanent de Déu". I en les seves salutacions després de la reflexió, el Papa ha recordat la memòria litúrgica de Santa Caterina de Sena, que s'ha celebrat aquest dimecres, i ha demanat la intercessió d’aquesta doctora de l’Església per tots els qui han perdut la feina. A més, Francesc ha reiterat la seva invicatió a resar el Rosari durant el mes de maig, dedicat a la Mare de Déu, perquè Maria ens ajudi a superar la crisi de la Covid-19.
Record especial a Europa
Abans de la catequesi pública, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el pontífex ha pregat perquè Europa estigui unida i en fraternitat. "En la festa de Santa Caterina de Sena, doctora de l'Església, patrona d'Europa, preguem per la unitat d'Europa i de la Unió Europea, perquè tots junts puguem seguir endavant com a germans", ha dit. En la seva homilia, el Sant Pare ha animat tothom a "demanar al Senyor la gràcia de la senzillesa i la humilitat per confessar els propis pecats concrets i trobar així el perdó de Déu". Ha recordat que "el dimoni vol que visquem en la tebior, tebis i en la grisor, que no siguem ni bons ni dolents". Dins la mateixa reflexió, el Papa ha alertat davant "una vida que no complau el Senyorja que no li agraden els tebis", i ha reivindicat la "concreció per no ser mentiders".
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,