En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Joan Capdevila: “La cogovernança no ha existit”

El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha conversat aquest dimecres amb Joan Capdevila, diputat al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya. Tot just…

6 maig 2020

Redacció

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha conversat aquest dimecres amb Joan Capdevila, diputat al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya. Tot just unes hores abans del ple del Congrés dels Diputats per aprovar la nova prórroga de l’Estat d’Alarma, Capdevila ha explicat que “calen mesures excepcionals pero no Estat d’alarma, perquè s’han d’aconseguir les competències i no posar soldats amb medalles, sinó compromís ciutadà”. A més s’ha queixat de la gestió del govern espanyol assegurant que “la co-governança no ha existit”.
El diputat independentista ha comentat que, fora de l’estat d’alarma, hi ha camp legal per aplicar el confinament perquè “el marc normal de la situació estatutària i constitucional permet el que s’ha d’aplicar”. En aquesta línia, ha plantejat com a alternativa “que la Conselleria de Salut tingui la seva competència i que puguem administrar nosaltres el material sanitari”. Tot i no saber-ho de primera mà, Joan Capdevila sha insistit en que espera que hi hagi hagut alguna mena de diàleg entre el seu grup parlamentari i el govern de PSOE-Podem. “Les trucades segurament han acabat quan el PSOE ha aconseguit els vots a favor de Ciutadans”, ha explicat.  En referència a la baixa de Juan Carlos Girauta i Carina Mejías de Ciutadans, Joan Capdevila l’ha qualificada d’acte “de coherència”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

CULTURA

MÚSICA

Roger Mas: "Estem més armats que no ens pensem. Hi ha país!"

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

El cantautor presenta el segon volum de la seva col·laboració amb la Cobla Sant Jordi

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Carme Forcadell: “Estic treballant per recosir l'independentisme i ara caldrà recosir ERC” 

Carme Forcadell crisi a Esquerra Republicana

L'expresidenta del Parlament creu que la polèmica dels cartells és "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Nacho Martín Blanco: “Pedro Sánchez té complicada la continuïtat. Hauria de marxar pel seu propi peu” 

cas Koldo

Sobre la moció de censura amb el suport de Junts, el diputat del PP deixa clar que el partit “no ha de pidolar el suport de ningú”

16 octubre 2024

Redacció