Moltes persones, arran del coronavirus, tenen la impressió que canviaran moltes coses en la societat del segle XXI, des de les relacions personals amb familiars o amics fins al món laboral. Però fins a quin punt és cert? Ja ha començat aquest canvi? Són qüestions que hem abordat aquest dimecres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel amb el doctor en Sociologia i professor de la Universitat Oberta de Catalunya Francesc Núñez. El sociòleg ha destacat que “l’ésser humà està fet per relacionar-se, fet que propicia que, amb una petita llibertat que ens donen, ja ens juntem”. En aquesta línia, ha afegit que “el coronavirus segurament afectarà el descobriment de noves maneres de relacionar-se, com ja hem descobert amb les noves tecnologies”.
Núñez, però, ha assegurat que, “encara que les pantalles siguin més presents, estem desitjant relacionar-nos de tu a tu”. Això sí, malgrat tot, el coronavirus ha aportat alguna cosa positiva. A partir d’aquesta idea, el sociòleg ha comentat que “hem descobert que tenim veïns amb els quals no ens relacionàvem, i ara mínimament els coneixerem quan els trobem al carrer i els saludarem saludarem, com també donarem sortida a relacions que abans no teníem, encara que tindrem por a juntar-nos”.
Tot i això, les relacions costaran molt de canviar. El professor de la UOC ha dit que “som el país que té més bars per nombre de habitants”, i que “la gent té aquesta cultura no canvia d’un dia per l’altre”. Finalment i pel que fa al món laboral, Núñez ha dit que “el teletreball ha vingut per quedar-se, perquè hi hem descobert una manera eficient de treballar”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
SOCIETAT
Joan Delort acusa Carlos Mazón de ser “un Pinotxo amb potes”
El recent jubilat director dels Bombers diu que la gestió de la Dana al País Valencià va ser “un desastre” i que les morts eren “evitables” i ha acusat “d’incompetència” el govern de la Generalitat Valenciana
9 gener 2025
Redacció,