Mestres i professors comencen amb molta incertesa els preparatius per a la tornada a les aules en la fase 2. L'endemà de saber-se el pla del Departament d'Educació per a la reobertura dels centres escolars, equips directius i docents han començat a planificar el retorn a les aules. Estan preocupats pels alumnes que no tenen accés a l'ensenyament digital, per la insuficiència de les plantilles i per la manca d'espais. Igualment pares i mares han expressat com a mínim els seus dubtes. Josep Manuel Prats, president de la Federació d'Associacions de Pares d'Escoles Lliures (FAPEL), ha explicat aquest dijous que, "d'una banda, està bé que finalment el departament tingui un pla i que l’expliqui, dintre de les restriccions lògiques que hi ha". D'altra banda, ha lamentat que, "en aquestes circumstàncies, els pares i les mares han patit una gran incertesa, perquè no sabien quan es tornaria ni de quina manera". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, Prats ha destacat que "ara sabem que s’implementa la tornada en centres, un pas que ja es podrà fer la setmana vinent les Terres de l’Ebre, encara que és poc territori".
El president de la FAPEL ha dit, en un altre moment, que "les condicions en què es planteja el retorn son molt complexes, perquè preveuen una situació amb totes les restriccions, però deixen els detalls en mans del centres educatius". Ha recordat que "sabem que només poden tornar un percentatge dels alumnes, i cal veure com s'ho fan les escoles per a aquest retorn suau". Igualment ha afegit que "cada família té el seu problema i la seva situació" i que "és complicat valorar tot plegat de manera positiva o negativa". Prats ha situat les raons de la complexitat en el fet que "el pla està marcat per la protecció de la salut, mentre deixen les condicions docents per a la gestió de cada escola". I pel que fa a accions, ha explicat que els pares "han presentat una queixa, ja que l’administració hauria d’haver donat més informació i hi ha hagut una manca de comunicació". El president de la FAPEL ha destacat, a més, que "la majoria de la població ha accedit pels mitjans i ha arribat amb dubtes i incertesa", i ha conclòs que els pares "han reclamat més transparència i, en la resposta, diuen que a partir d’ara n'informaran amb més claredat".
Josep Manuel Prats ha defensat la necessitat que tenen les famílies de "demanar que, a quatre mesos vista de l’inici de curs, els gestors siguin capaços d’ajudar i de comunicar com serà la reobertura". El representant de la FAPEL ha recordat que "cal tenir en compte els aprenentatges de l'educació telemàtica, sense oblidar que l’ensenyament presencial és el més important". També ha assegurat que "la situació de crisi ens ha donat la mesura del professorat que tenim, que és extraordinari, amb una majoria de professionals que s'han adaptat a la circumstàncies i a les formes de comunicació".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 21 de maig
Més actualitat
SALUT MENTAL
SANITAT
“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida”
El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu
13 gener 2025
Redacció,