En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Crida de l’Església de Bielorrússia a favor del diàleg

L’arquebisbe de Minsk i president de la Conferència Episcopal de Bielorrússia, Mons. Tadeusz Kondrusiewicz, ha demanat al president Alyaksandr Lukashenka i a tots els que…

18 agost 2020

AICA

Comparteix
L’arquebisbe de Minsk i president de la Conferència Episcopal de Bielorrússia, Mons. Tadeusz Kondrusiewicz, ha demanat al president Alyaksandr Lukashenka i a tots els que exerceixen  algun tipus de poder al país que renunciïn a la violència i comenci el diàleg amb la societat.
En una carta, en nom dels bisbes bielorussos, l’arquebisbe escriu que el país travessa un període difícil “sobre el qual, amb gran dolor, plana un núvol fosc de sang, milers de veïns pacífics detinguts i cruelment colpejats que volen saber la veritat sobre les eleccions presidencials celebrades el 9 d’agost”.
El prelat sosté que “les persones tenen dret a conèixer una veritat que no s’ha de sacrificar per adaptar-se als interessos polítics o econòmics d’una altra persona”.
L’arquebisbe de Minsk lamenta la violència i assegura que “el tracte cruel i la detenció en condicions inhumanes en llocs de detenció són un pecat greu que angoixa la consciència de qui dona ordres penals i comet violència”.
Mons. Kondrusiewicz es pregunta: “Quant de temps, fins i tot generacions, caldrà per guarir les ferides d’insultar la veritat quan un germà va aixecar la mà vers el seu germà?”

Els bisbes aconsellen recórrer un camí “de penitència, neteja espiritual i moral, sense el qual és impossible superar la crisi sociopolítica”.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024