En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Crida del Papa al diàleg i la pau a la Mediterrània oriental

El Papa ha fet aquest diumenge una crida al diàleg i la pau a la Mediterrània oriental. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha…

30 agost 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge una crida al diàleg i la pau a la Mediterrània oriental. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha demanat concretament "un diàleg constructiu i també respecte a la legalitat internacional per resoldre els conflictes que amenacen la pau dels pobles" a la Mediterrània oriental. "Segueixo amb preocupació les tensions a la zona de la Mediterrània oriental, sacsejada per diversos focus d'inestabilitat", ha assegurat. En l'arrel de la disputa a la regió, es troben la gran quantitat d'hidrocarburs que hi ha sota terra en un tram de mar disputat entre Grècia i Turquia. Els últims dies, s'han registrat maniobres militars a la zona, amb la participació també d'Europa i els Estats Units. Turquia afirma que ha realitzat exercicis amb un destructor de la Marina nord-americana, unes hores després que Grècia realitzés maniobres militars amb França i els aliats de la Unió Europea.
D'altra banda, durant la reflexió de la pregària mariana, el pontífex ha recordat que Jesús considera "escàndol" el fet de fugir de la creu. A partir del fragment evangèlic del capítol 16 de Mateu, proclamat aquest diumenge XXII durant l'any i que ens mostra Jesús quan comença a parlar de la seva passió davant la incomprensió dels seus deixebles, el Sant Pare ha subratllat que, "durant el camí cap a Jerusalem, Jesús anuncia obertament el seu misteri de mort i de resurrecció, d'humiliació i de glòria". El Papa ha aclarit que aquestes paraules "no són enteses perquè els deixebles tenen una fe encara immadura i massa unida a la mentalitat d'aquest món" i perquè, en definitiva, "pensen en una victòria massa terrenal, motiu pel qual no entenen el llenguatge de la creu".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024