El periodista Ricard Torquemada ha dit aquest dijous que "era inevitable que, a l'Argentina, es dediqui un comiat a Maradona com el que s'està vivint, amb honors d'Estat, perquè allà és un mite". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha destacat que que el fenomen Maradona, que va morir aquest dimecres als 60 anys per un infart mentre es recuperava d'una operació cerebral, l'ha marcat molt. "Em va atrapar a l'adolescència i em va connectar molt al futbol. Em va canviar la vida, per l'impacte que em va generar, que va ser molt gran, moment des del qual he estat un gran seguidor del Maradona futbolista, que es va acabar ja fa molt de temps", ha explicat. Torquemada ha admès que, amb el que ha passat des de la retirada esportiva, ha viscut "patiment des de fa molts anys".
En un altre moment, el periodista de Catalunya Ràdio ha comentat que, "a l'Argentina, la passió és exagerada, i Maradona sempre ha representat els extrems". Igualment ha afegit que "l'etapa del futbolista a Nàpols, amb molta passió, i ha estat molt desmesurat tot també quan ha jugat la selecció argentina". Ricard Torquemada ha destacat, en aquesta línia, que "això és el que Maradona ha generat i el que ha representat, tot vinculat a la seva carrera esportiva al Nàpols, al Mundial de Mèxic i en el context de la Guerra de les Malvines i altres fets que s'han produït i que sempre han pesat molt en la seva vida". El periodista ha assegurat que Maradona va deixar el Barça el 1984, després de dos anys de blaugrana, "perquè va tenir mala sort amb l'hepatitis i amb les lesions, cosa que va fer que aquí veiéssim molt poc Maradona, només quatre pinzellades". A més, ha subratllat que l'astre argentí "passava per un moment delicat personalment, cosa que va provocar que demanés anar-se'n al Nàpols per començar-hi una altra aventura", en la qual va triomfar igualment amb llums i ombres.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 26 de novembre (minut 35', l'entrevista)
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,