En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Campanya dels farmacèutics catalans: ‘La mascareta al seu lloc’

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, en coordinació amb els de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, ha posat en marxa una campanya amb el…

16 desembre 2020

Comparteix
El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, en coordinació amb els de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, ha posat en marxa una campanya amb el lema 'La mascareta al seu lloc'. Té l’objectiu de promoure el bon ús d'aquesta peça sanitària. En declaracions al programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la farmacèutica comunitaria Núria Bosch, vicepresidenta del Col·legi de Farmaceutics de Barcelona, ha recordat que “la mascareta s’ha de portar al seu lloc, de manera que tapi el nas i la boca”. Com que es tracta d’un “producte sanitari requereix un bon ús”, ha recomanat “renovar-la diariament, perquè ha d’estar ben condicionada”, i  ha dit també que “sempre ens hem de rentar les mans abans i després de treure'ns la mascareta i retirar-la sense tocar la part frontal”.
En un altre moment de l’entrevista, Núria Bosch ha dit que “una mascareta mal posada no serveix per a res”. En aquest sentit, ha assegurat que, de mica en mica, “estem perdent la por”. És per això que ha comentat que el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya “creu que l’ús de la peça s’està desvirtuant”. Segons la farmacèutica, “portar la mascareta és bàsic per manetenir a ratlla aquesta pandemia”. A banda, ha avisat que “ha d'estar ben ajustada i ha de tapar boca, nas i barbeta”, i que no s’hauria de portar mai “ni al colze ni a la barbeta, com tampoc portar-la amb el nas fora”. Com a norma general, la vicepresidenta del Col·legi de Farmaceutics de Barcelona ha remarcat que “la mascareta ha d’estar ben posada i en bon estat, i ha de ser de qualitat”. 
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024