El Papa s'ha solidaritzat aquest dimecres amb les persones que protesten a Myanmar i que demanen el final de la dictadura i la repressió militar. "Jo també m'he agenollat als carrers de Myanmar", ha arribat a dir. Al final de l'audiència General, dedicada novament a la pregària, Francesc ha recordat de manera especial el país asiàtic, que pateix des de l'1 de febrer un clima de despotisme i violència amb un balanç de més de 150 morts. El pontífex ha assegurat que ell fa el gest "d'estendre els braços per demanar que s'aturi aquesta violència". En aquesta línia, ha expressat el seu desig "que el diàleg prevalgui sobre la repressió i l'harmonia sobre la discòrdia", alhora que ha demanat "que la comunitat internacional proporcioni l'ajuda necessària perquè les aspiracions de el poble de Myanmar no es vegin sufocades per accions violentes". El pontífex, després d'haver mostrat ja la seva preocupació en un dels últims Àngelus, ha transmès aquesta vegada un to més sentit, descrivint la imatge de la religiosa xaveriana Ann Nu Thawng, que es va agenollar davant dels agents per salvar els joves durant les manifestacions pacífiques a favor de la democràcia.
D'altra banda, després de la pregària del Parenostre i la benedicció apostòlica, el Sant Pare ha tingut també un pensament per a la situació al Paraguai. Ha demanat que, en aquest país sud-americà, les parts enfrontades entrin en un camí de "diàleg sincer per trobar solucions adequades a les actuals dificultats". Igualment ha recordat que la violència "és sempre autodestructiva". El Paraguai, un dels primers països que va prendre mesures per controlar la pandèmia, està vivint un moment molt preocupant des de fa dies, amb milers de ciutadans que han protestat als carrers. Ja s'han produït aquests dies diversos enfrontaments violents amb la policia en el marc de concentracions per exigir la renúncia de president, Mario Abdo Benítez, davant el que molts paraguaians consideren una mala gestió del govern en la crisi sanitària i econòmica derivada del coronavirus.
I en la reflexió de l'audiència general, el bisbe de Roma ha destacat que, "amb l'Esperit Sant, hi ha amor i alegria". Ha presentat l'Esperit Sant com "el primer do de tota existència cristiana". El Papa, a més, ha recordat que totes les persones són iguals "per dignitat, però també únics en la bellesa que l'Esperit ha volgut que s'alliberés en cadascú dels qui la misericòrdia de Déu ha fet els seus fills". Novament des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, Francesc ha centrat la seva reflexió sobre la pregària i la Trinitat. A partir d'un fragment del capítol 14 de l'evangeli de Joan sobre la promesa de l'Esperit Sant, el Sant Pare ha animat els creients a no pensar "que els qui preguen són només els monjos o els eremites". Finalment ha subratllat que, aquest divendres coincidint amb la solemnitat de Sant Josep, començaran les celebracions de l'Any de la Família Amoris Laetitia, coincidint amb el cinquè aniversari de la publicació d'aquesta exhortació apostòlica emanada dels dos sínodes celebrats el 2014 i el 2015.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,