En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Quines diferències tenen les campanyes de vacunació entre països?

Per què triguem tant, a casa nostra, a vacunar mentre altres països tenen un alt percentatge de la població que ja ha rebut les dosis?…

24 març 2021

Comparteix
Per què triguem tant, a casa nostra, a vacunar mentre altres països tenen un alt percentatge de la població que ja ha rebut les dosis? El Departament de Salut ha anunciat aquest dimarts que es prepara per poder vacunar 500.000 persones cada setmana si arriben les dosis necessaries. En roda de premsa, el govern de la Generalitat ha afirmat que s'habilitaran al voltant de 500 punts de vacunació i que es començarà amb la franja 70-79 a mitjans de maig. Aquest dimecres, en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, el metge Salvador Macip, investigador a la Universidat de Leicester i també divulgador i escriptor de llibres com ‘Lliçons d’una pandèmia’, ha afirmat que, des de la Unió Europea, “s’ha intentat fer una acció conjunta centralitzant la compra de vacunes perquè es creia que això donaria més força a la negociació”. Ha aclarit, però, que “el problema que tenim és que les vacunes, en lloc de donar-se d’una forma raonada i basada en la necessitat de cada país, es dona segons la capacitat de pagar”.
 
Macip ha lamentat que “el país de millor tracte es queda amb més dosis”. En aquest sentit, l’investigador ha comentat que “semblava bona idea que fos la Unió Europea qui planifiqués o negociés les vacunes per a tota la comunitat, però s’ha vist que això ha estat un fracàs”. Salvador Macip ha publicat ‘Lliçons d’una pandèmia’ (Anagrama), un assaig on reflexiona sobre com s’ha tractat la pandèmia i allò que s’ha fet bé i malament per prevenir-nos o saber com actuar davant d’una nova amenaça epidemiològica. 
El metge ha destacat que, “durant la pandèmia, hi ha coses que s’han fet bé i altres, com ara la comunicació, bastant malament”. Ha afegit que “hem arribat a un punt en què estem tots bastant saturats”. Segons el doctor Macip, “d’una banda, cal que la informació sigui clara, transparent i que ens permeti saber què està passant però, d’altra banda, estem massa obsessionats per comprovar si puja o baixa una dècima” l’evolució de la pandèmia. Ha conclòs que “les dades tenen una certa utilitat però, a nivell d’usuari, no necessitem tenir tanta informació”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024