El Papa ha assegurat aquest dimecres que "la pregària és la força de l'Església i de la nostra fe". En una nova audiència general transmesa des de la biblioteca del Palau Apostòlic, Francesc ha parlat de "l'Església com a escola" al servei del diàleg amb Déu. Ha destacat la importància transmetre, de generació en generació, "la llum de la fe amb l'oli de la pregària". El pontífex ha dit també que "la tasca essencial de l'Església és resar i ensenyar com es fa". Igualment ha presentat el gest de pregar com "el do que, en la infància, hem rebut amb senzillesa, com un patrimoni gran i molt ric", i ha afegit que "l'experiència mereix ser aprofundida cada vegada més". En aquest context, el Sant Pare ha recordat que, precisament quan som petits, és quan aprenem "a sil·labejar les primeres pregàries", al costat dels pares o els avis. A més, ha comentat que "potser conservem el record de la mare i del pare quan ens ensenyaven a recitar les invocacions a Déu abans d'anar a dormir". El bisbe de Roma ha apuntat que "aquests moments de recolliment són sovint aquells en què els pares escolten dels fills alguna confidència íntima i poden donar-los el seu consell inspirat en l'evangeli".
D'altra banda, el Papa ha subratllat que l'hàbit de la fe no és immediat, sinó que es desenvolupa amb nosaltres mateixos,"també a través de moments de crisi i resurreccions". Ha recordat que "la pregària és la respiració de la fe, en la qual creixem tant com aprenem a pregar". En relació amb aquesta reflexió, Francesc ha dit que, "després de determinades etapes de la vida, ens adonem que, sense la fe, no hauríem pogut aconseguir allò que buscàvem", i que "resar ha estat la nostra força, però no no només a nivell personal per a cadascú, sinó també pels germans i les germanes i per la comunitat que ens ha acompanyat i sostingut amb la mateixa pregària". En la mateixa línia, ha recordat que, "en l'Església, tot neix de la pregària, que després fa créixer". També el pontífex ha avisat que, "quan l'enemic, el Maligne, vol combatre l'Església, ho fa primer intentant eixugar les seves fonts i impedir que resem". El Sant Pare ha completat aquestes orientacions afirmant que, "si s'atura la pregària, sembla inicialment que tot pugui anar endavant com sempre però, poc després, l'Església s'adona que s'ha convertit en un embolcall buit, perquè ha perdut l'eix de suport i s'ha quedat, doncs, sense la font de la calor i de l'amor".
En un altre moment, el bisbe de Roma ha assegurat que els homes i les dones de l'Església "no tenen una vida més fàcil que els altres", sinó que "també afronten els seus problemes i sovint, suporten oposicions, ja que treuen la força del pou inesgotable de la mare Església". Des d'aquesta explicació, ha posat l'exemple de Santa Teresa de Jesús, que "va saber traslladar el cel a la terra". El Sant Pare ha conclòs que, "sense la fe, tot cau", i que, "sense la pregària, la fe s'apaga".
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,