En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa mostra la seva "preocupació per la violència" a Colòmbia

El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial a Colòmbia, després dels episodis de violència que ha patit aquest país els últims dies. Després…

9 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial a Colòmbia, després dels episodis de violència que ha patit aquest país els últims dies. Després de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha expressat la seva "preocupació per les tensions i els enfrontaments violents, que han causat morts i ferits". Després de comentar que hi havia molts colombians a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el pontífex ha demanat i ha compartit "la pregària per aquest país". D'altra banda, ha explicat que segueix amb especial preocupació els fets que s'estan produint a Jerusalem en les últimes hores. El Sant Pare ha expressat, en forma de pregària, el seu desig que la ciutat santa "sigui un lloc de trobada i no pas d'enfrontaments violents, sinó de pau". Des d'aquesta reflexió, ha invitat tothom a "buscar solucions compartides perquè es respecti la identitat multireligiosa i multicultural de Jerusalem i prevalgui la fraternitat, ja que la violència només genera violència".

En un altre moment, Francesc ha recordat les víctimes de l'atemptat terrorista que va tenir lloc aquest dissabte a Kabul. L'ha definit com "una acció inhumana que va colpejar moltes noies joves a la sortida de l'escola". Ha animat així els creients a "pregar per cadascuna d'elles, per les seves famílies i perquè Déu concedeixi la pau a l'Afganistan". Coincidint també amb la beatificació aquest mateix diumenge del jutge italià Rosario Angelo Livatino, assassinat per la màfia "per no haver-se deixat corrompre", el bisbe de Roma ha destacat que aquest magistrat, "en el seu servei a la comunitat com a jutge recte, es va esforçar per jutjar però no pas per condemnar, sinó per redimir". En aquesta línia, ha afegit que "es va convertir en un testimoni de l'Evangeli fins a la seva heroica mort", i ha expressat el seu desig que "l'exemple d'Angelo Livatino sigui per a tothom, especialment per als magistrats, un estímul per ser fidels defensors de la legalitat i la llibertat".

Abans d'acomiadar-se, el Papa ha dedicat unes paraules especials a les mares que, a Itàlia i en altres països del món com ara Perú, Brasil i Colòmbia, celebraven aquest segon diumenge de maig el "Dia de la Mare". I en la reflexió a partir de les lectures bíbliques d'aquest cinquè diumenge de Pasqua, el pontífex ha assegurat que "estimar com Crist significa sortir d'un mateix". A més, ha reflexionat sobre el manament que Jesús ens va deixar i que sintetitza en un, tots els altres: "Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat". Francesc ha contraposat aquest mandat amb aquells "amors" que el món ens proposa, per exemple "l'amor als diners, a l'èxit i al poder".

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024