La modificació del decret de renovables que el govern de la Generalitat va aprovar el passat 26 d'octubre i que ha de permetre impulsar aquestes energies a tot el territori català, duu per nom Decret Llei d'Acceleració i Desplegament d'Energia Distribuïdes i Participades. Segons Assumpta Farran, s’han de tenir molt presents els conceptes d’energia distribuïda i renovable. La directora d’energia creu que estem tirant endavant una transició energètica molt antipàtica per a la ciutadania. "El més important d'aquesta revolució industrial de transitar de fòssils a renovables és cap on es focalitza la implicació pública".
Pel que fa a l'impacte paisatgístic de la implantació d'aquestes energies renovables al territori, Farran ha defensat que l'energia verda és incompatible amb poc impacte paisatgístic. “És evident que el paisatge canviarà, però s'ha de fer perquè s'ha de transitar cap a les renovables”. "El camí és que tots els projectes que requereixen terrenys i impacte visual necessiten implicar al màxim el territori, i que la població vegi que hi ha beneficis socials i econòmics; no es tracta de convèncer”.
Assumpta Farran també augura que "l'energia nuclar ve amb molta foça". Qüestiona que es compleixi el pacte que preveu el tancament de les nuclars a Catalunya entre el 2030 i el 2035, ja que les nuclears s'acullen al concepte de descarbonització -que ja s'ha escoltat molt a la cimera de Glasgow-, un concepte que defensa que les nuclars no formen part de les energies contaminants. Una forma de "canviar-ho tot perquè no canviï res".
"El camí és que tots els projectes que requereixen terrenys i impacte visual necessiten implicar al màxim el territori, i que la població vegi que hi ha beneficis socials i econòmics".