En una entrevista al programa 'El matí a Ràdio Estel', Laia Rosich, directora general per a l'erradicació de les violències masclistes, diu que cal analitzar cas per cas, i sobretot acompanyar a la víctima durant el procés de denúncia.
En aquest sentit, creu que aquesta és la mesura més efectiva, per davant de la de conèixer els antecedents del maltractador. Aquesta setmana, el ministeri de l'Interior ha aprovat demanar que es controli els agressors masclistes amb més polseres telemàtiques i la possibilitat de conèixer els antecedents de l'agressor per part de la víctima en el moment de formalitzar la denúncia. Per Rosich, aquestes mesures són una bona notícia, "però no són la panacea", la directora general demana novament, atacar el problema de base i continuar millorant els recursos i l'atenció que es dona a les dones que pateixen maltractaments.
"Donar a conèixer els antecedents del maltractador a les dones víctimes de violència masclista i el control amb polseres telemàtiques no són la panacea"
Sobre si la proposta de controlar els agressors amb més polseres serà efectiva per frenar el pic de feminicidis, Rosich ha explicat que cal entendre que no és garantia per a tothom. Pel que fa a l'altra iniciativa aprovada, la de conèixer els antecedents policials, Rosich considera que pot ajudar a guanyar més coincidència i avaluar el risc de la relació, però apunta que el factor més rellevant per acabar denunciant l'agressor és l'acompanyament. En aquest sentit, afirma que estar acompanyada i tenir el suport de les persones properes és la millor manera de trencar l'aïllament de la víctima i que acabi denunciant a l'agressor.
"Estar acompanyada i tenir el suport de les persones properes és la millor manera de trencar l'aïllament de la víctima i que acabi denunciant a l'agressor"
Per a Rosich, el més important és "el treball de base i apel·la al marc més comunitari "per acabar canviant la cultura i atacar les violències". En aquesta línia, ha defensat la feina que fan des de la Generalitat de dotar de més recursos el servei d'atenció a les víctimes.