Josep Maria Argimon ha assegurat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "el que volen els pirates informàtics és informació". L'exconseller de Salut també ha explicat que "la ciberseguretat està sobre la taula de tot el Govern". Argimon ho ha dit després del ciberatac que va patir fa una setmana l'hospital Clínic de Barcelona i els intents, frustrats per l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que han afectat l'hospital Sant Pau, el Vall d'Hebron o el Josep Trueta de Girona.
Sobre el seu pas per la política, el doctor Argimon ha comentat que "li va costar més assumir la conselleria que la secretaria de Salut Pública", ja que la conselleria té un caire més polític. D'altra banda, Argimon ha dit que "és necessari fer una reflexió sobre com vam gestionar la pandèmia no per buscar responsabilitats; sinó per implementar millores en cas de repetir-se". També ha afegit que "és important estar vigilant i monitorant els casos de coronavirus perquè ha quedat demostrat que aquest virus a vegades dona sorpreses".
"És necessari fer una reflexió sobre com vam gestionar la pandèmia no per buscar responsabilitats; sinó per implementar millores en cas de repetir-se".
Pel doctor Argimon, la pandèmia ha deixat molt clar que "cal transformar el sistema sanitari". Considera que el coronavirus "ha estat el detonant" i que "hem de començar a pensar en una sola salut que englobi la humana, l'animal i l'ambiental". Però admet que, "per fer-ho, es necessita consens, temps i una reflexió molt profunda".
UN DIETARI PER EXPLICAR LA PANDÈMIA
Sobre la seva etapa al capdavant de la conselleria de Salut, Argimon n'ha destacat dos moments. El primer, el dia abans que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, decretés l'estat d'alarma ara fa just 3 anys. Argimon ha detallat que, mentre ell estava al despatx de l'Institut Català de la Salut, un dels hospitals catalans més importants va trucar-li per assegurar-li que mai havien viscut una situació similar. Tot seguit, ell va decidir trucar a dos companys seus de Madrid -portaven una setmana d'avantatge en casos de Covid-19- perquè li reafirmessin el que ja sabia. "Necessitava creure-m'ho", ha afegit.
L'altre moment que va marcar la gestió d'Argimon va ser a finals de setembre de 2020, abans de la segona onada de contagis de la Covid-19. L'exconseller ha explicat que estaven en alerta, perquè a Europa incrementaven els contagis, però que va ser molt dura la virulència amb la qual va arribar la nova onada davant una població sense vacunar. Amb tot, quan era conseller de Salut, va escriure un dietari que ara està en mans de comunicació de la conselleria i que tenen permís per publicar-lo. “Però no crec que interessi a ningú”, rebla.
Actualment, el doctor Josep Maria Argimon és el director d’infraestructures científiques del BarcelonaBeta Brain Research Center, de la Fundació Pasqual Maragall. El centre treballa per estudiar l’Alzheimer, una malaltia que defineix com “una fatalitat”. Però assegura que es pot fer feina de prevenció i que hem de gravar-nos la frase “allò que és bo pel cor, és bo pel cervell”, uns hàbits que passen, per exemple, per fer exercici i tenir una dieta saludable, així com per deixar de fumar. Amb tot, Argimon creu que el futur passa per la recerca.