En directe

El Matí a Ràdio Estel

CULTURA

Juliana Canet obre la porta de Brunzits a Juana Dolores

La directora de la col·lecció d'autors joves de Columna atribueix a un malentès tota la polèmica viscuda a Twitter després del naixement del segell

28 juny 2023

Redacció

Comparteix
juliana canet i juana dolores ofèlia carbonell
Juliana Canet i Ofèlia Carbonell als estudis de Ràdio Estel

Després de la polèmica entre Juana Dolores i Juliana Canet, la directora de Brunzits ha tret ferro en una entrevista a El Matí a Ràdio Estel als diversos tweets publicats per Dolores, després del naixement de la col·lecció d'autors joves de Columna que carregaven contra ella i contra la primera autora de Brunzits, Ofèlia Carbonell, per haver entrat al mercat literari. De fet, Canet ho atribueix a una confusió de Dolores: "Crec que va entendre que a mi se'm considerava una veu sense gaire repercussió quan no era això i va ser un malentès". 

Juliana Canet obre la porta a Juana Dolores

Tot i que Juliana Canet obre la porta a Juana Dolores a publicar al seu segell, la responsable de la col·lecció és conscient que Dolores ja ha publicat i ha recordat que a Brunzits es dona prioritat a "gent que publica per primera vegada". 

Com va viure l'autora de 'Fusta i resina' la polèmica entre Juana Dolores i Juliana Canet?

Aquest és el cas d'Ofèlia Carbonell, que s'ha estrenat a la col·lecció d'autors joves de Columna liderat per Canet amb 'Fusta i resina'. L'autora ha explicat com va viure tot aquell embolic, l'endemà de la publicació de la seva primera novel·la: "El primer que vaig pensar és que no se l'havia llegit perquè físicament no hi havia temps perquè se l'hagués llegit".  

A més, Carbonell ha afegit que "tot el que es comenti que sigui extra de dins del contingut del llibre no em sap tant de greu perquè jo entenc que a internet es creen aquestes dinàmiques en les que constantment hem de tenir alguna cosa a dir". 

Tant Canet com Carbonell han aprofitat per enviar-li bons desitjos a Dolores i l'han animat a llegir-se el llibre de Carbonell. 

Fusta i resina, el primer llibre d'Ofèlia Carbonell

La vocació és un dels temes principals de la primera novel·la d'Ofèlia Carbonell publicada a Brunzits. Una vocació que, a vegades, "ens obliga a admetre a tu mateix alguna mena de derrota i això costa molt". I és que segons Carbonell, "admetre-ho és el primer que podem fer per dirigir-nos cap a una altra mena d'èxit o de vida que podem tenir al davant".

El próxim llibre de Brunzits

Brunzits va néixer a principis de juny amb la voluntat de donar veu a autors joves a través de la narrativa breu. I és que des de la nova col·lecció de Columna es busca recollir les inquietuds i les problemàtiques dels joves.  Després de 'Fusta i resina' d'Ofèlia Carbonell', que tracta el tema de la vocació, es publicarà 'Un far a tres minuts de casa' d'Òmnia L'Bakkali

Escolta l'entrevista a Juliana Canet i Ofèlia Carbonell

0:00 / 0:00

Més actualitat

SANITAT

SOCIETAT

L’Acra veu innecessari reintroduir la mascareta a les residències 

mascaretes a les residències

La patronal de residències recorda que posar la mascareta a les persones grans “no és fàcil”

18 octubre 2024

Redacció

CULTURA

MÚSICA

Roger Mas: "Estem més armats que no ens pensem. Hi ha país!"

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

El cantautor presenta el segon volum de la seva col·laboració amb la Cobla Sant Jordi

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Carme Forcadell: “Estic treballant per recosir l'independentisme i ara caldrà recosir ERC” 

Carme Forcadell crisi a Esquerra Republicana

L'expresidenta del Parlament creu que la polèmica dels cartells és "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit

17 octubre 2024

Redacció