El Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat la demanda del president Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí contra la votació del Parlament Europeu en què se'ls va retirar la immunitat com a eurodiputats l'any 2021.
Ara el Tribunal Suprem estudiarà si torna a reactivar les euroordres perquè Puigdemont, Comín i Ponsatí siguin extradits a Espanya per ser jutjats.
El vicepresident del Tribunal General de la UE, Savvas S. Papasavvas, llegeix la sentència sobre el recvurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per l'aixecament de la seva immunitat | ACN
LA IMMUNITAT DE CARLES PUIGDEMONT I L'ESCENARI LEGAL QUE ARA S'OBRE
Quin panorama legal sobre ara? En una entrevista a la part informativa del programa 'El Matí a Ràdio Estel', presentada i dirigida per Pol Marsà, el catedràtic de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona, Andreu Olesti, ha deixat clar que res està decidit. Olesti ha detallat que ara el jutge espanyol Pablo Llarena podria reactivar la petició d'extradició de Carles Puigdemont, tot i que hauria de modificar els delictes pels quals el reclama.
Això és perquè abans, al Codi Penal recollia el delicte de sedició i ara, amb la reforma, ja no existeix. "El suplicatori al Parlament Europeu es va demanar amb un delicte que ja no existeix", ha apuntat Olesti, també doctor en dret i llicenciat en ciències econòmiques.
"El suplicatori al Parlament Europeu es va demanar amb un delicte que ja no existeix". Andreu Olesti
Amb tot, la sentència del Tribunal General de la Unió Europea encara pot recórrer's a instàncies judicials superiors.