En directe

L'Evangeli del dia

ELECCIONS GENERALS

"A Catalunya hi ha entre 15.000 i 17.000 persones que van sol·licitar el vot per correu i encara no han votat"

El secretari general del sector postal de la Federació de Serveis Públics d'UGT Catalunya, Rubén Valdés, assegura que un 6% dels 270.000 ciutadans que han sol·licitat el vot per correu encara tenen el full d'avís a casa

20 juliol 2023

Redacció

Comparteix

El secretari general del sector postal de la Federació de Serveis Públics d'UGT Catalunya, Rubén Valdés, assegura que un 6% dels 270.000 ciutadans amb dret a vot que han sol·licitat el vot per correu encara tenen el full d'avís a casa.

Vot per correu eleccions generals

Sobre les últimes hores per votar per correu les eleccions generals

Aquest dijous, a les 22 h, és l'últim dia per votar per correu. L'empresa pública assegura que ha entregat la documentació, personalment, a 2,3 milions de persones. De fet, Correus ha fet fins a dos intents per entregar en mà la documentació. Ara, les persones que no estaven a casa han d'anar a una oficina de Correus per recollir-la i votar en aquell mateix moment.

"Correus ha fet fins a dos intents per entregar en mà la documentació. Les persones que no estaven a casa han d'anar a una oficina de Correus per recollir-la i votar en aquell mateix moment"

L'empresa pública fa una crida perquè la ciutadania faci el tràmit com més aviat millor per evitar cues d'última hora. El secretari general del sector postal de la Federació de Serveis Públics d'UGT CatalunyaRubén Valdés, ha especificat que, en l'àmbit estatal, encara hi ha unes 160.000 persones amb el full d'avís a casa. "A Catalunya, de les 270.000 sol·licituds, encara n'hi ha entre 15.000 i 17.000 que no han anat a votar".

"A Catalunya, de les 270.000 sol·licituds, encara n'hi ha entre 15.000 i 17.000 que no han anat a votar"

Valdés també ha remarcat que en el moment que es van anunciar eleccions generals per aquest mateix estiu, ja preveien que tindrien una sobrecàrrega de feina i, per això, van demanar a la Direcció de Planificació de Correus més treballadors públics per aquesta època de l'any. "A l'abril és quan els treballadors sol·liciten les vacances d'estiu i, per aquestes dates, el 20% dels empleats tenien festa. Així i tot, hi ha hagut entre un 20 i un 30% d'aquests que han decidit renunciar per poder treballar", ha confirmat el secretari general.

Com es custodia el vot per correu?

L'empresa pública segueix un protocol de custòdia de documentació electoral. "El procés per part de Correus comença quan s'entrega la targeta censal i, conclou, el mateix dia 23", deixant entendre que la feina no acaba el dia que finalitza el vot per correu. A més, Valdés ha sentenciat que per diumenge es necessita entre 15.000 i 20.000 treballadors públics de l'empresa per garantir la cobertura logística i de gestió.

Entrevista a Rubén Valdés, secretari general del sector postal de la Federació de Serveis Públics d'UGT Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"Per votar amb garanties, tothom ha de tenir la personalitat digital"

"Per votar amb garanties

La por al contagi de coronavirus, especialment entre persones de risc que no volen anar on on hi pugui haver aglomeracions, ha fet créixer la…

2 febrer 2021

@IgnasiMiranda