En directe

El rosari

ABUSOS SEXUALS

SANITAT

Tània Verge: "El cas Rubiales ha sigut una oportunitat excel·lent per ajudar-nos a entendre què és la manca de consentiment"

La consellera d'Igualtat i Feminismes parla del Pla d'Equitat Menstrual, que permetrà a les farmàcies dispensar productes menstruals gratuïts

5 octubre 2023

Redacció

Comparteix

"El cas Rubiales ha sigut una oportunitat excel·lent per ajudar-nos a entendre què és la manca de consentiment, l'assetjament en l'entorn laboral i l'acompanyament social en la denúncia". Són paraules de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una entrevista a 'La Caravana' amb Núria Ros.

La consellera Tània Verge, durant l'entrevista

La conversa ha versat sobre masclisme i feminisme, però també i sobretot, sobre el Pla d'Equitat Menstrual. I és que a partir del primer trimestre de 2024, uns 2,5 milions de dones i persones amb la regla a tota Catalunya se'n podran beneficiar d'aquesta iniciativa implantada per la conselleria d'Igualtat i Feminismes i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

Això vol dir que podran obtenir, de manera gratuïta a les farmàcies, productes menstruals reutilitzables com calces i copes menstruals o compreses.

Verge ha explicat el pla en l'entrevista, on ha destacat que la col·laboració amb les farmàcies té tres avantatges:

- La cobertura a tot el territori

- La formació específica sobre menstruació a farmacèutics

- El focus sobre els drets sexuals i reproductius

A més, assegura Verge, la distribució de productes reutilitzables permet conscienciar de l'impacte que els productes mensuals tenen sobre la salut de les dones i les persones amb regla i, sobretot, lluita contra la pobresa menstrual. "El 44% de les dones no trien el producte de la seva elecció per raons econòmiques", diu, apel·lant a l'informe Òmnibus de la Generalitat de Catalunya del Centre d'Estudis d'Opinió. "La pobresa menstrual ens impacta en el nostre dia a dia un cop al mes".

Entrevista a la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge

0:00 / 0:00

Més actualitat

CULTURA

MÚSICA

Roger Mas: "Estem més armats que no ens pensem. Hi ha país!"

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

El cantautor presenta el segon volum de la seva col·laboració amb la Cobla Sant Jordi

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Carme Forcadell: “Estic treballant per recosir l'independentisme i ara caldrà recosir ERC” 

Carme Forcadell crisi a Esquerra Republicana

L'expresidenta del Parlament creu que la polèmica dels cartells és "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Nacho Martín Blanco: “Pedro Sánchez té complicada la continuïtat. Hauria de marxar pel seu propi peu” 

cas Koldo

Sobre la moció de censura amb el suport de Junts, el diputat del PP deixa clar que el partit “no ha de pidolar el suport de ningú”

16 octubre 2024

Redacció