La demanda de l'aprovació de la proposició de llei per erradicar el sensellarisme
Diverses entitats socials catalanes han demanat l'aprovació immediata de la proposició de llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme, que actualment es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Una de les entitats impulsores de la llei és la comunitat de Sant Egidi a Catalunya.
La seva portaveu, Meritxell Téllez, en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, ha exemplificat aquesta urgència amb una dada: "entre un 10 i un 15% de les persones sense llar treballen".
Les entitats impulsores de la futura llei estimen que 18.000 persones es troben sense llar a Catalunya, un 80% més que l'any 2016. Una situació que guarda molta relació amb el problema de l'habitatge que en l'actualitat viu la capital catalana.
Precisament, la portaveu de la comunitat de Sant Egidi a Catalunya explica que moltes persones d'aquest 10 i 15% que treballen, dormen en llocs d'acollida, perquè no tenen la capacitat de fer front a un lloguer. "Això també és sensellarisme, perquè no poden viure a casa seva".
18.000 persones es troben sense llar a Catalunya, un 80% més que l'any 2016
Pel que fa a la tasca específica de Sant Egidi, la comunitat aviat iniciarà la campanya d'hivern, en què recaptaran i repartiran mantes i sacs de dormir. A més, la comunitat compta amb el seu menjador, que ha servit 120.000 àpats i ha atès 5.000 persones en els seus primers deu anys de vida. Un espai en què aquestes persones no només tenen un plat calent a taula, sinó que també esdevé un punt de trobada "digne i alegre". Des de la pandèmia, el volum de persones que atenen al menjador quasi s'ha doblat, unes xifres que s'han mantingut des del 2020. Aquesta tasca no seria possible sense els voluntaris.
"Que la gent que treballa dormi en llocs d'acollida, per no tenir capacitat de fer front a un lloguer, també és sensellarisme"