El dimarts 28 de novembre arriba la cita més esperada per a la majoria de restauradors i restauradores. La gala de la Guia Michelin 2024 arriba a Barcelona en un acte que se celebrarà a l'Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona.
Com funciona la Guia Michelin? Quins tipus de distincions hi ha? Quina diferència hi ha entre una, dues o tres estrelles Michelin? Quin és el primer restaurant de l'estat espanyol que va aconseguir la primera estrella Michelin? Quines són les conseqüències de guanyar una o més d'una estrella Michelin? El xef i col·laborador del 'Fabricació Pròpia', Pau Gascó, explica la gran paradoxa d'aquest tipus de reconeixements: "Si et donen una estrella pots agumentar un 20% els teus beneficis, però si te la treuen et poden caure un 40%".
"Si et donen una estrella pots agumentar un 20% els teus beneficis, però si te la treuen et poden caure un 40%"
Les estrelles Michelin són els reconeixements per excel·lència més somiats per a restauradors i restauradores. Tot i això, hi ha cuiners i cuineres que han estat guardonats i que han renunciat a tenir estrelles. Quins? Per quin motiu? Per hi ha tanta controvèrsia al seu voltant? Escolta-ho tot plegat, en aquesta "guia ràpida" de Pau Gascó per entendre la Guia Michelin.
"Els cuiners poden decidir renunciar a les estrelles Michelin. De fet, són molts cuiners els que ho han fet"