En directe

Sense distància

AUDIOS

Janet Cwaigenbaum, supervivent de Hamas: "Sento fàstic de les organitzacions internacionals"

La supervivent de Hamas i portaveu d'un kibutz, Janet Cwaigenbaum, explica com va sobreviure a l'atac del 7 d'octubre

18 desembre 2023

Comparteix
Janet Cwaigenbaum, portaveu d’un kibutz a prop de la frontera amb Gaza i supervivent de Hamas, als estudis de Ràdio Estel

Janet Cwaigenbaum és portaveu d’un kibutz a prop de la frontera amb Gaza i supervivent de Hamas. Concretament, del primer atac del 7 d’octubre en el kibutz. A més, també és una periodista d'Urugay que fins el moment portava més de 30 anys vivint a Israel. En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Cwaigenbaum explica com va viure l'atac. "Van entrar entre vint i trenta terroristes i van destrossar el barri més nou". En el seu, que es troba en la zona oposada, no hi van arribar. Apunta que va ser gràcies a un tanc que va matar els terroristes que volien entrar per aquell costat. La periodista, a més, recalca la feina que van fer les dones tanquistes de l'èxèrcit israelià a l'hora de matar els terroristes i les reivindica: "les dones també poden ser tanquistes".

"Les dones també poden ser tanquistes"

Janet Cwaigenbaum, que també és directora del projecte personal 'Vivir en la Frontera', creu que "un dels grans errors que han comès és atacar els kibutz". "Poblacions de reconeixement dels palestins, a qui han donat feina i tractaments mèdics a hospitals israelians". Després de veure tot això, explica que sent "fàstic de les organitzacions internacionals". Amb tot plegat es pregunta: "si les víctimes són jueves no compten?"

"Si les víctimes són jueves no compten?"

La supervivent de Hamas lamenta les manifestacions propalestines que acusen de genocidi a Israel: "Lamento que la gent no s'informi abans d'aixecar una bandera gai al costat d'una palestina". Finalment, afegeix: "no entenen que quan parlem de Palestina estem parlant d'una dictadura terrorista".

"Lamento que la gent no s'informi abans d'aixecar una bandera gai al costat d'una palestina"

Janet Cwaigenbaum, supervivent de Hamas: "Sento fàstic de les organitzacions internacionals"

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Gonzalo Boye: “Qui és Llarena per donar instruccions als jutjats de Barcelona sobre la fugida de Puigdemont?” 

Llarena i els mossos

En una entrevista a Ràdio Estel, l'advocat del líder de Junts creu que els fets no són constitutius de delicte

20 setembre 2024

Redacció

CULTURA

Paz Padilla: "Després de 4 anys, una dona va sortir de casa per veure'm al teatre"

L'humorista andalusa obre el seu camerino als micròfons de Ràdio Estel.

19 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Francisco César Garcia Magán, portaveu CEE: “Que s'anul·li la tutela a la llibertat religiosa, aquesta llibertat fonamental, és preocupant” 

delicte contra els sentiments religiosos

García Magán creu que amb el canvi al Codi Penal proposat “la difamació, l’ofensa i la mentida contra els sentiments religiosos” s’obriran pas

19 setembre 2024

Redacció