Janet Cwaigenbaum és portaveu d’un kibutz a prop de la frontera amb Gaza i supervivent de Hamas. Concretament, del primer atac del 7 d’octubre en el kibutz. A més, també és una periodista d'Urugay que fins el moment portava més de 30 anys vivint a Israel. En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Cwaigenbaum explica com va viure l'atac. "Van entrar entre vint i trenta terroristes i van destrossar el barri més nou". En el seu, que es troba en la zona oposada, no hi van arribar. Apunta que va ser gràcies a un tanc que va matar els terroristes que volien entrar per aquell costat. La periodista, a més, recalca la feina que van fer les dones tanquistes de l'èxèrcit israelià a l'hora de matar els terroristes i les reivindica: "les dones també poden ser tanquistes".
"Les dones també poden ser tanquistes"
Janet Cwaigenbaum, que també és directora del projecte personal 'Vivir en la Frontera', creu que "un dels grans errors que han comès és atacar els kibutz". "Poblacions de reconeixement dels palestins, a qui han donat feina i tractaments mèdics a hospitals israelians". Després de veure tot això, explica que sent "fàstic de les organitzacions internacionals". Amb tot plegat es pregunta: "si les víctimes són jueves no compten?"
"Si les víctimes són jueves no compten?"
La supervivent de Hamas lamenta les manifestacions propalestines que acusen de genocidi a Israel: "Lamento que la gent no s'informi abans d'aixecar una bandera gai al costat d'una palestina". Finalment, afegeix: "no entenen que quan parlem de Palestina estem parlant d'una dictadura terrorista".
"Lamento que la gent no s'informi abans d'aixecar una bandera gai al costat d'una palestina"