En directe

Fórmula Estel

RELIGIÓ

El Papa aprova una declaració doctrinal que permetrà beneir parelles irregulars i del mateix sexe 

El Dicasteri per a la Doctrina de la Fe publica la instrucció 'Fiducia Suplican' signada pel Papa que deixa clar que beneir no significa aprovar i que queda al marge del matrimoni

18 desembre 2023

Redacció

Comparteix
beneir parelles del mateix sexe

Davant la petició de dues persones de ser beneïdes, encara que la seva condició de parella sigui "irregular", serà possible que el ministre ordenat doni el seu consentiment. Això inclou unions gais, divorciats que s’han tornat a casar i parelles de solters que encara no han passat per l’altar. Però sense que aquest gest de proximitat pastoral contingui elements ni remotament semblants a un ritu matrimonial. Així ho afirma la declaració Fidúcia supplicans sobre el significat pastoral de les benediccions, publicada pel Dicasteri per a la Doctrina de la Fe i aprovada pel Papa. Un document que aprofundeix en el tema de les benediccions, distingint entre les benediccions rituals i litúrgiques, i les benediccions espontànies que s'assemblen més a gestos de devoció popular: precisament en aquesta segona categoria es contempla ara la possibilitat d'acollir també als qui no viuen segons les normes de la doctrina moral cristiana però demanen humilment ser beneïts. Des d'agost de fa 23 anys, l'antic Sant Ofici no publicava una declaració (l'última va ser l'any 2000 Dominus Jesus), un document d'alt valor doctrinal.  

Fidúcia suplicans s'obre amb una introducció del prefecte, el cardenal Víctor Fernández, qui explica que la declaració aprofundeix en el "significat pastoral de les benediccions", permetent "ampliar i enriquir la seva comprensió clàssica" a través d'una reflexió teològica "basada en la visió pastoral del Papa Francesc". Una reflexió que "suposa un veritable desenvolupament respecte al que s'ha dit fins ara sobre les benediccions", arribant a incloure la possibilitat "de beneir a parelles en situació irregular i a parelles del mateix sexe, sense validar oficialment el seu estatus ni modificar en res l'ensenyament perenne de l'Església sobre el matrimoni". 

Més actualitat

Sense categoria

Isaki Lacuesta: "Em semblava absolutament improbable"

'Segundo premio' seleccionada pels Oscars

'Segundo premio' d'Isaki Lacuesta serà la representant d'Espanya a l'Òscar a millor pel·lícula internacional

18 setembre 2024

Sense categoria

Juan Fernández (PP): "Salvador Illa és ostatge d’ERC" 

Salvador Illa és ostatge d'ERC

El portaveu dels populars al Parlament ha insistit que no negociaran amb el PSC, si damunt la taula hi ha l’acord amb els republicans sobre el finançament singular

18 setembre 2024

HABITATGE

El Sindicat de Llogateres demana a Illa que “recuperi” la regulació dels lloguers de temporada d'ERC 

Sindicat de Llogateres

En una entrevista a Ràdio Estel, el portaveu Enric Aragonès veu necessari regular els lloguers de temporada davant “l’incompliment”

17 setembre 2024

Redacció