Un homenatge a l'ase. Això és 'Burro', una obra que protagonitza Carlos Hipólito al Teatre Romea fins al 2 de juny. "Per què algú va decidir fa segles que 'ase' era sinònim de 'ximple'?". L'actor ha llançat la pregunta a una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel.
"Crec que com a raça humana tenim molt a qüestionar-nos. Primer, com tractem aquest planeta i segon, com tractem altres espècies que ens hi acompanyen i que tenen, a vegades, unes capacitats superiors a les nostres", diu Hipólito, que es pregunta qui va ser el primer que va associar la ximpleria amb l'ase, quan és un animal "llestíssim, capaç d'aprendre un munt de coses i afectuós".
L'ase és un animal llestíssim, capaç d'aprendre un munt de coses"
El paper del burro al llenguatge i la literatura
'Burro' va d'un burro mil·lenari que fa més de 6.000 anys que viu en aquest planeta i ens explica la seva història, però a través de la seva història ens endinsa en la història de la humanitat i, de retruc, en les obres mestres de la literatura que giren al voltant de l'ase. "És impressionant la quantitat de textos que hi ha sobre els ases. Fins i tot, l'animal està present en el llenguatge habitual: "'No seas burro, qué burrada has dicho, bájate del burro'".
La veu de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó'
Feia 12 anys que Carlos Hipólito no trepitjava un escenari català. En aquesta entrevista, l'actor ha bramat, però també ens ha fet la veu de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó', la mítica veu de Carlitos de gran. També ha confessat que farà de Pau Casals a 'Música para Hitler', una obra que no és catalana, però que espera que vingui a Barcelona.