En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Vicky Luengo: "A les dones ens han normalitzat tant la violència sexual que, a vegades, no saps que t'ha passat"

L'actriu s'instal·la al Teatre Poliorama del 29 de maig al 22 de juny amb 'Prima Facie'

15 maig 2024

Redacció

Comparteix
Vicky Luengo

"Què passa en un cos quan aquest és agredit sexualment?". Aquesta és la pregunta que l'actriu Vicky Luengo intenta respondre i explicar quan puja dalt de l'escenari i es posa en la pell de la Tess, una advocada d'èxit que un bon dia viu en primera persona un fet que canviarà la seva vida per sempre. I és que l'obra Prima facie li ha permès aprofundir en la "violència estructural que patim les dones" i conèixer de prop el testimoni de víctimes de violència sexual que, en acabar la funció o a través de les xarxes socials, volen compartir amb ella la seva experiència. De fet, tal com ha explicat en una entrevista al programa Fabricació pròpia de Ràdio Estel, "hi ha moments que he hagut de deixar de llegir els missatges de xarxes amb relats d'abusos". Segons Luengo, "totes les dones estem travessades per una ferida comuna que aquesta funció fa visible", d'aquí l'èxit de la proposta teatral que ara arriba al Teatre Poliorama de Barcelona.

L'actriu protagonista de Prima facie només té paraules d'agraïment i d'admiració per a Juan Carlos Fisher, el director: "m'ha regalat l'experiència més bèstia de la meva vida professional". És per això que se sent afortunada de poder interpretar aquest paper i posar sobre l'escenari un tema tan actual com la violència sexual que pateixen les dones. Durant l'entrevista, Vicky Luengo també ha explicat com es prepara abans de sortir a escena i quin és el poder del teatre a l'hora d'afrontar temes tan complicats com aquest.

Escolta l'entrevista a l'actriu Vicky Luengo

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024