En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

MEDI AMBIENT

Sense categoria

Stop Concerts: "Algú pot escoltar durant 30 dies un concert?"

Enric Navarro, president de l'associació Stop Concerts, reclama que les activitats nocturnes al Fòrum acabin a les 23 h

3 juny 2024

Comparteix

Els festivals com el Primavera Sound atrauen molta gent a Barcelona i generen grans beneficis, però hi ha una altra cara de la moneda: la dels veïns que viuen a prop del Fòrum, on s'organitza, i que aguanten nits de música i soroll que els impedeixen el descans fins a altes hores de la matinada.

Captura de pantalla del soroll que sent Enric Navarro, president de la plataforma Stop Concerts, una nit al seu habitatge, a prop del Fòrum
Captura de pantalla del soroll que sent Enric Navarro, president de la plataforma Stop Concerts, una nit al seu habitatge, a prop del Fòrum

"Algú pot escoltar durant 30 dies un concert?", es pregunta Enric Navarro, president de l’associació Stop Concerts i vocal de la Xarxa Veïnal Contra el Soroll. I és que, sumant tots els dies de concerts i festivals al Fòrum, surt un mes de contaminació acústica. "Des de casa, amb la finestra tancada i doble vidre, puc tenir entre 55 i 60 decibels a les dues de la matinada, molt per sobre del permès, 35 decibels, ha dit a 'La Caravana' de Ràdio Estel. "La contaminació acústica és la segona causa que més afecta a la salut, se'ns està torturant".

Navarro ha enviat al programa dos vídeos, un de dia i un altre de nit, en què es percep què se sent vivint a prop del Fòrum durant el Primavera Sound (l'últim festival organitzat allà) i una captura de pantalla d'un pic en què el soroll supera els 100 decibels. "Fins i tot amb les finestres tancades, se sent la vibració dels sons greus de la música", afegeix.

Vídeo del soroll que senten els veïns del Fòrum durant el dia | STOP CONCERTS
"Amb la finestra tancada i doble vidre, puc tenir entre 55 i 60 decibels a les dues de la matinada, molt per sobre dels 35 decibels permesos"
Vídeo del soroll que senten els veïns del Fòrum durant la nit | STOP CONCERTS

Demanen una reducció del format

Stop Concerts demana a l'Ajuntament de Barcelona i a Barcelona Serveix Municipals, entitat que gestiona el Fòrum, que el format dels festivals es redueixi. "A altres llocs d'Europa es permeten fins a les 23 h", posa d'exemple Navarro. En l'entrevista, ha acusat les institucions, les empreses patrocinadores i els promotors del Primavera Sound de voler lucrar-se amb els guanys, que, segons diu, "no s'inverteixin a la zona, se'ls embutxaquen quatre persones". "Només pensem en el turisme", es queixa, apuntant directament als gremis d'hostaleria i comerç.

Escolta tota l'entrevista!

Enric Navarro, president de l'associació Stop Concerts: "Algú pot escoltar durant 30 dies un concert?"

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024