En directe

Fórmula Estel

RELIGIÓ

Sense categoria

"Cal que les escoles fomentin el coneixement de totes les religions"

Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, alerta a Ràdio Estel que els cristians, també els evangèlics i els ortodoxos, són la comunitat amb més persecucions

5 juny 2024

Comparteix

La directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, Míriam Díez, remarca "l'evidència i la necessitat que les escoles fomentin el coneixement de totes les religions", sense excepcions. En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, creu que el coneixement "no ha de ser antídot", sinó que ajudarà i protegirà la societat.

Dos nens en una classe.

Díez també remarca la importància de no ser un dels quaranta-set països on hi ha caigut una caiguda espectacular dels drets fonamentals. Amb tot, alerta que els cristians, també els evangèlics i els ortodoxos, són la comunitat amb més persecucions.

De fet, en alguns països recorda que, fins i tot, no poden circular pel carrer. A més, recorda que la destrucció de patrimoni religiós i cultural és un atac directe a la llibertat religiosa com ho és també el fet de "no poder parlar de les nostres conviccions i les nostres conviccions. Tampoc ningú t'ha d'obligar a creure", recorda.

"Des de Catalunya s'ha fet molt bona feina pel que fa al tracte de les religions"

La feina de Catalunya respecte a la diversitat religiosa

La directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura també ha volgut fer palès que a Catalunya s'ha fet "molt bona feina" des de la Direcció General d'Afers Religiosos i el Consell Audiovisual de Catalunya perquè els mitjans "sàpiguen tractar les religions i quines són les bones pràctiques".

Congrés sobre llibertat religiosa a Barcelona

Justament avui, arrenca a Barcelona el Congrés Internacional sobre llibertat religiosa i de consciència que organitza la Universitat Ramon Llull, que té com a objectiu estudiar i analitzar la situació de la llibertat religiosa a Catalunya.

Al congrés s'hi presentaran bones pràctiques locals, regionals o internacionals en gestió de la diversitat religiosa i promoció de la llibertat religiosa i de consciència. També s'analitzaran els estàndards internacionals de valoració de l'exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions. Els experts i responsables d'entitats internacionals debatran sobre la situació internacional al voltant de la llibertat religiosa.

Entrevista a Míriam Díez, directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Sandra Gonfaus sobre la grassofòbia: "Jo no trobava jaqueta a l'hivern. Passava fred"

Sandra Gonfaus, periodista i activista que lluita contra la grassofòbia, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Sandra Gonfaus, periodista i activista que lluita contra la grassofòbia, explica a 'La Caravana' com és viure en una societat de mirades reprovatòries i altres dificultats

2 juliol 2024

ECONOMIA I FINANCES

Patricia Ruíz (UGT) avisa: "La reducció de la jornada laboral es donarà sense la patronal"

Patricia Ruíz, secretària confederal d'UGT i una de les negociadores de la reducció de la jornada laboral

En una entrevista a Ràdio Estel, una de les negociadores de la reducció de la jornada laboral planteja un acord a tres amb la patronal i Govern espanyol

2 juliol 2024

Redacció

EGM

Ràdio Estel augmenta la seva audiència, segons les dades de l'EGM

Imatge amb la xifra de l'EGM de la segona onada de 2024 (juliol)

Ràdio Estel assoleix els 14.000 oients diaris de dilluns a divendres, segons les dades que l'Estudi General de Mitjans (EGM) ha fet públic aquest matí

2 juliol 2024

Redacció