En directe

El Matí a Ràdio Estel

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

Comparteix

"El teatre pot ser apolític, però és el més fatxa que hi ha". Sergi López ha passat pel programa 'La Caravana', on ha defensat la cultura i la societat que parlen de política. "Tothom ha de parlar de política, ens toca a tots, és com ens organitzem per tirar endavant, no ofegar-nos i que els més fràgils no s'enfonsin", ha dit l'actor. "Els artistes, els creadors, ens hem de plantejar que les coses que fem no poden ser inofensives. Només distreure, és perillós, perquè tota la gent de l'extrema dreta també es distreu".

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL
L'actor Sergi López en un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

"No acabo d'entendre no ser 'indepe'"

López mai s'ha mossegat la llengua per parlar de política i posicionar-se: "Jo soc 'indepe', no acabo d'entendre no ser-ho". També ha qualificat l'1 d'octubre com a "una bomba atòmica" que ha marcat per sempre qui ho va viure. Era gent, eren associacions de veïns, de biblioteques, autònomes, que parlaven castellà... vaig trobar brutal el que va passar i vull creure que aquest llegat està en la nostra memòria i que ens impulsarà per anar endavant". No s'acabarà mai, ho tornarem a fer, tot i que ara les coses estan bastant més complicades".

Sergi López i la relació amb el cinema

Sergi López és al teatre Poliorama del 26 al 30 de juny amb 'Non solum', un monòleg existencialista que ha sigut interpretat 900 vegades des de fa gairebé 20 anys. Amb ell, hem repassat la seva trajectòria i ha reconegut estar a gust amb el cinema francès i l'espanyol, no guarda rancúnia a aquest últim per haver-hi fet menys pel·lícules. Al cap i a la fi, "el cinema va arribar per accident, m'ha passat per sobre", diu.

A l'entrevista, ha deixat palès el seu amor per Vilanova i la Geltrú, el seu poble natal, i els Carnavals, i deixa la porta oberta a un projecte que li faria molta il·lusió: interpretar Éric Cantona en un biopic del futbolista.

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

TEATRE

El dramaturg Ramon Madaula considera que hi ha una excessiva oferta al teatre català

El dramaturg Ramon Madaula i l'actriu Mercè Martínez presenten l'obra 'El Tigre' | RÀDIO ESTEL

"No podem ser-hi tants" ha dit el dramaturg Ramon Madaula a Ràdio Estel, on ha estat amb l'actriu Mercè Martínez per presentar l'obra 'El tigre' a l'Espai Texas de Barcelona

31 maig 2024

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Reaccions del món de la cultura a les paraules de Ramon Madaula a Ràdio Estel

Des del TNC i el festival GREC responen al dramaturg, qui ha sacsejat el panorama cultural en dir a aquesta emissora que creia que "l'oferta del teatre català és excessiva"

6 juny 2024

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

TEATRE

Dani Anglès: "Els teatres públics s'han equivocat profundament abandonant el musical"

El cantant, actor i director Dani Anglès | RÀDIO ESTEL

L'actor i cantant Dani Anglès creu que el maltractament de les institucions cap al musical ha impedit que nous públics s'hagin sentit atrets pel teatre català

7 juny 2024