"El teatre pot ser apolític, però és el més fatxa que hi ha". Sergi López ha passat pel programa 'La Caravana', on ha defensat la cultura i la societat que parlen de política. "Tothom ha de parlar de política, ens toca a tots, és com ens organitzem per tirar endavant, no ofegar-nos i que els més fràgils no s'enfonsin", ha dit l'actor. "Els artistes, els creadors, ens hem de plantejar que les coses que fem no poden ser inofensives. Només distreure, és perillós, perquè tota la gent de l'extrema dreta també es distreu".
"No acabo d'entendre no ser 'indepe'"
López mai s'ha mossegat la llengua per parlar de política i posicionar-se: "Jo soc 'indepe', no acabo d'entendre no ser-ho". També ha qualificat l'1 d'octubre com a "una bomba atòmica" que ha marcat per sempre qui ho va viure. Era gent, eren associacions de veïns, de biblioteques, autònomes, que parlaven castellà... vaig trobar brutal el que va passar i vull creure que aquest llegat està en la nostra memòria i que ens impulsarà per anar endavant". No s'acabarà mai, ho tornarem a fer, tot i que ara les coses estan bastant més complicades".
Sergi López i la relació amb el cinema
Sergi López és al teatre Poliorama del 26 al 30 de juny amb 'Non solum', un monòleg existencialista que ha sigut interpretat 900 vegades des de fa gairebé 20 anys. Amb ell, hem repassat la seva trajectòria i ha reconegut estar a gust amb el cinema francès i l'espanyol, no guarda rancúnia a aquest últim per haver-hi fet menys pel·lícules. Al cap i a la fi, "el cinema va arribar per accident, m'ha passat per sobre", diu.
A l'entrevista, ha deixat palès el seu amor per Vilanova i la Geltrú, el seu poble natal, i els Carnavals, i deixa la porta oberta a un projecte que li faria molta il·lusió: interpretar Éric Cantona en un biopic del futbolista.