En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Ferran Busquets fa balanç del sensellarisme: "Està pitjor" 

En una entrevista a Ràdio Estel, Ferran Busquets, exdirector d’Arrels Fundació, fa balanç dels dotze anys al capdavant de l’entitat social

1 juliol 2024

Comparteix

Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació durant dotze anys, s’acomiada de l’entitat lamentant que el sensellarisme “està pitjor”, ja que la pobresa “cada cop és més difícil de resoldre”. En una entrevista a La Caravana Ràdio Estel, Busquets creu que encara queden moltes coses pendents a resoldre.

Ferran Busquets, director d'Arrels Fundació durant dotze anys, deixa el càrrec aquest 30 de juny / Font: Arrels Fundació

En aquest sentit, l'exdirector opina que actualment s’estan fent “polítiques tímides” per a persones sensellar. Ferran Busquets lamenta que “no s’han fet amb la fermesa que s’haurien de fer i no s’han sabut aprofitar les oportunitats”.  

“El Pla Endreça ha endurit les actuacions contra el sensellar" 

El fins ara director d’Arrels lamenta que el Pla Endreça de l’Ajuntament de Barcelona ha endurit les actuacions i les ordenances del civisme també s’han tornat més exigents. “Hi ha gent que ha estat multada amb dos mil euros en poc temps”. Busquets també ha recordat que un dels “principals drames” és l’empadronament.  

“És un dret i un deure, que no te’l deixen ni exercir”.  

“Si volem que ningú dormi al carrer, hem de posar-nos-hi tots” 

D’altra banda, Ferran Busquets ha admès que la societat s’ha adonat que el sensellarisme és una realitat que existeix, “però no té clar com s’ha de resoldre".  

“Volem coses, però hem de saber com s’ha de fer. Responsabilitzar-nos tots. Si volem que ningú dormi al carrer, hem de posar-nos-hi tots”, remarca.  

El futur, a prop d’Arrels

Després de dotze anys, Ferran Busquets tanca una etapa a Arrels Fundació, amb un nou destí encara desconegut. Tot i això, ha assegurat que sempre estarà vinculat a l’entitat. 

Entrevista a Ferran Busquets, exdirector d'Arrels Fundació

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

GASTRONOMIA

David Seijas, sommelier 12 anys d'El Bulli: "No conec cap revolució que sigui gratuïta"

David Seijas, sumiller durant 12 anys del restaurant El Bulli, ha escrit 'Confessions d'un sommelier' | RÀDIO ESTEL

David Seijas, sommelier 12 anys d'El Bulli, escriu 'Confessions d'un sommelier', una vegada superada la seva addició a l'alcohol i les drogues

5 juliol 2024

Redacció

SEGURETAT

Sense categoria

Els Mossos d'Esquadra coordinaran la seguretat de la Copa Amèrica des de l'Escola Europea - Intermodal de Transport

Segons ha pogut saber Ràdio Estel, durant la Copa Amèrica de vela, la unitat marítima dels Mossos d'esquadra tindrà quatre embarcacions i patrullarà les 24 hores del dia pel Port de Barcelona

5 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Arnau Tordera adverteix del risc de compondre cançons a partir de softwares musicals

Arnau Tordera

El líder d'Obeses reivindica el coneixement musical com a tret distintiu a l'hora de fer música

4 juliol 2024